Sivrihisar’da Şeker pancarı bereketi: 530 milyon liralık üretim

İYİ Parti İlçe Başkanı recep Toptaş Sivrihisar’da şeker pancarını üretiminin verimli bir sezon geçirdiğini belirterek, “Ülkemiz ve ilçemiz ekonomisi bakımından büyük gelir kaynağı olan pancar üretimi desteklenmeli ve özendirilerek üretici tarlasına ve köyüne küstürülmemelidir” dedi.

Sivrihisar’da Şeker pancarı bereketi: 530 milyon liralık üretim
04 Ocak 2024 Perşembe 12:55

Şekerpancarının dünyada ve ülkemizde tarıma dayalı sanayi üretiminde stratejik rol oynadığını belirten Toptaş, “ İlçemiz ekonomisinde önemli bir yer tutan şekerpancarı 2023 yılı hasadı tamamlanmış olup, sezon sonunda yaklaşık 265 bin ton pancar elde edilmiştir. Bu yıl verimin yüksek olmasının yanında üretilen pancarın şeker oranında 17.5 polar civarında yüksek olması nedeni ile üreticiye ödenecek miktar yaklaşık ton başına 2000 Türk lirasını bulmaktadır” dedi.

530 milyonluk üretim

Sivrihisar’da üretilen 265 ton şeker pancarı karşılığında üreticiye ödenmesi planlanan miktarın 530 milyon lira olduğunu belirten Toptaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi: İlçemiz ve kırsal mahallelerinde 2023 yılında elde edilen 265 bin ton şekerpancarı karşılığında üreticiye ödenmesi planlanan miktar yaklaşık 530 milyon Türk lirasıdır. 2023 yılı üretim yılı içerisinde şekerpancarı üreticisine 6 sefer avans ve 2300 ton gübre yardımı yapılarak destek olunmuştur. Sezon sonunda üretilen pancarların şeker fabrikasına ulaştırılması esnasında 1000 tır nakliye kullanılmış olup, şoför ve nakliyeci esnafımıza da büyük gelir kaynağı olmuştur. Şekerpancarı üretiminden sadece üretici değil aynı zamanda devletin de üreticiye ödenen miktar üzerinden 10 milyon Türk lirası stopaj vergisi geliri olmuştur.

Ülkemiz ve ilçemiz ekonomisi bakımından büyük gelir kaynağı olan pancar üretimi desteklenmeli ve özendirilerek üretici tarlasına ve köyüne küstürülmemelidir.

Tarımla geçinen ilçemiz için büyük öneme sahip olan ve zor şartlarda üretim sağlayarak, ilçe ekonomisine verdikleri büyük katkıdan dolayı şekerpancarı üreticilerimizi kutlar, sağlıklı bol kazançlı yıllar dilerim.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.