Sivrihisar ve köylerinde tarlaları kırağı vurdu

İYİ Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş, ilçede meydana gelen kırağı ve dondan dolayı zarar gören tarlaları işaret ederek, çiftçilere olan tohum, gübre, mazot,sebze fidesi ve faizsiz kredi desteği sağlanması gerektiğini belirtti.

Sivrihisar ve köylerinde tarlaları kırağı vurdu
26 Mayıs 2020 Salı 17:49

Toptaş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:  İlçemizde meydana gelen kırağı ve don, büyük maddi zararlara neden olmuştur. Don,tarla bitkilerinden,yazlık ekilen kabak,mısır,ayçiçeği,fasulye,üzüm bağları,pancar ve sebze bitkileri  fideleri ve ceviz ağaçlarına  kadar olumsuz etkilenmiştir.

Donun olumsuz etkilerinin verdiği zarar önümüzdeki günlerde hava sıcaklığının artması ile daha da netlik kazanacaktır.

Çiftçilerimizle yaptığımız görüşmelerden edindiğimiz hasar bilgilerine göre; kabak,fasulye,sebze fidelerinin ve ceviz meyvelerinin tamamen,ayçiçeği,pancar ve mısır gibi ürünlerinde kısmen zarar gördüğü  ifade edilmektedir.

Oluşan zararlardan dolayı ekili alanların bozulup tekrar ekilmesi  için ikinci kez tohum,gübre ve mazot gibi  ilave masraflar gerekmektedir.Zaten girdi maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle zor şartlarda mücadele eden çiftçilerimizi daha da zor duruma düşürecektir.

Yetkililer, acil olarak tarım alanlarında oluşan don zararını belirleyip, üretici çiftçilerimizin ihtiyaçlarını belirlemelidir.

Çiftçilerimizin bu konuda acil ihtiyacı olan tohum, gübre, mazot,sebze fidesi ve faizsiz kredi desteği sağlanması öncelik olmalıdır.

Yeniden ekim için, zamanın çok kısıtlı olması dikkate alınarak, tarımsal  üretimin yapılabilmesi için en kısa sürede hasar tespitlerinin yapılıp,çiftçilerimizin acil ihtiyaçlarının ivedilikle karşılanarak destek verilmesini talep ediyoruz.


Etiketler; #recep toptaş
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.