Sivrihisar mutfağı mercek altında

Eskişehir’in Sivrihisar ilçesi tarihi zenginliğinin yanında eşsiz gastronomisiyle de ulusal medyanın dikkatini çekiyor.

Sivrihisar mutfağı mercek altında
07 Kasım 2023 Salı 11:10

Sivrihisar'ın muska baklavası, höşmerim tatlısı, arabaşısı, kilimi, dövme sucuğu, sarkası, cebesi, incili küpesi ve kelem dolması Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edilmişti. Eskişehir’in coğrafi işaret almış 14 ürününden 9'una sahip olan Sivrihisar’ın kültürel zenginliği ulusal medya mecralarının ilgi odağı oldu.

Sivrihisar’ın tarihi değerleri ile birlikte yöresel lezzetlerine ulusal tv kanallarında sıkça yer veriliyor. İlçenin çeşitli mahallelerinde günlerce süren çekimler, yerel kültürün tanıtılmasında önemli bir rol oynuyor. Programlarda yöre kadınlarının ellerinden çıkan yemekler, keyifli sohbetlerle buluşarak izleyicilere sunuluyor. 

Medeniyetler beşiği Sivrihisar’ın kadim kültürünü ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtan Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü  "Sivrihisarımız köklü tarihi kadar zengin gastronomisiyle de dikkatleri çeken bir kent haline geldi. Kırsal mahallelerimizden başladığımız çalışmalarla yöresel lezzetlerimizin korunmasına yönelik çabalarımızı sürdürüyoruz. Tarihi ve kültürel mirasımıza sahip çıkarak, değerlerimizin gelecek nesillere eksiksiz şekilde aktarılması için çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.