Sivrihisar, dünya şehirleri ile yarışacak

Türkiye’nin en büyük yüzölçümüne sahip 5. ilçesi, Eskişehir’in ise en büyük ilçesi olan Sivrihisar, Cittaslow (Sakin Şehir) listesine aday gösterildi. Nasreddin Hoca’nın “Dünyanın Merkezi” olarak nitelendirdiği Sivrihisar, Cittaslow’a dahil olmasıyla 72 kriteri karşılayan sayılı turizm merkezinden biri olacak ve dünya şehirleri ile yarışacak.

Sivrihisar, dünya şehirleri ile yarışacak
09 Temmuz 2023 Pazar 12:19

‘Sakin Şehir’ olarak belirtilen yerler, zengin tiyatro, meydan, kafe, atölye, lokanta ve manevi değeri olan mekanların bulunduğu şehirlerdir. Bu şehirler, el değmemiş tarihi ve doğal güzellikleriyle büyüleyici bir atmosfere sahip olmasıyla bilinmektedir. Kendine özgü ürünlerin ve lezzetlerin bulunduğu şehirlerde, huzur dolu bir yaşamın mümkün olması da ‘Sakin Şehir’ lerde yer alabilmek için önemli bir kıstas.

Sivrihisar tarihi dokusu ve bu dokuya uygun yapılan restorasyon ve sokak sağlıklaştırmaları ile dikkatleri çeken, ‘huzur veren bir ilçe’ olarak tanımlanıyor. Selçuklu Dönemine ait birçok eserin bulunduğu ilçe ziyaret edenler tarafından oldukça yoğun ilgi görüyor. UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan, yaklaşık 850 yıllık Sivrihisar Ulu Camii ise zamana karşı dik duruşuyla göze çarpıyor.

Yenilikçi projeler ile adından sıkça bahsedilen Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü “Sivrihisar tarihi açıdan zengin bir kentimiz. Nasreddin Hocamızın “Dünyanın Merkezi” olarak nitelendirdiği bu kadim toprakların adı artık Sakin Şehir listesinde yer alacak. Türkiye’nin incisi Sivrihisar; Chianti (İtalya), Svendborg (Danimarka), Trevi (İtalya), Naramata (Kanada), Matakana (Yeni Zelanda) gibi dünyadaki en popüler Sakin Şehirler ile yarışacak” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.