SİVAS KATLİAMINI UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ

ÇYDD Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen Sivas Katliamının yıl dönümüne ilişkin açıklama yaptı. Akmen, “Sivas Katliamını unutmadık, unutturmayacağız” dedi. 

SİVAS KATLİAMINI UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ
01 Temmuz 2019 Pazartesi 14:37

26 yıl geçmesine karşın katliamın hala tam olarak aydınlatılmadığını ifade eden Akmen, “2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’ta Madımak Otelinde düzenlenen hain saldırıda değerli sanatçılarımızı ve aydınlarımızı yitirdik. 2 Temmuz’un yirmi altıncı yıldönümünde, karanlık güçlerin girişimi sonrasında yitirdiğimiz canlarımızı bir kez daha saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz. Sivas katliamı, aydınlık Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini karartmaya yönelik hain bir kalkışmadır. Çok değerli aydınlarımız, sanatçılarımız gerici odakların çabaları ile yok edilmiştir.  Aradan geçen 26 yılın sonunda katliamın hala tam olarak aydınlatılmamış olması kamuoyu vicdanını derinden yaralamaktadır. Katliamın sorumlularının cezalandırılması gerekirken tam tersine zaman içinde siyasette ve bürokraside önemli görevlere getirilmeleri ise kamu yönetiminin yanlı tavrını ortaya koymaktadır. Unutulmamalıdır ki, ülkemizi karanlığa sürüklemeye çabalayan gerici güç odakları, milletimizin kararlılığı karşısında asla başarılı olamayacaktır. Büyük önder Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyetinin sağlam temelleri, her zaman yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir” dedi. 

Akmen, Eskişehirlilere seslenerek, “Sivas katliamının 26. Yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma etkinlikleri kapsamında, 2 Temmuz Salı günü saat 12:00’de Adalar’da başlayarak Vilayet Meydanında sonlanacak olan yürüyüşe duyarlı Eskişehirlileri davet ediyoruz” diye konuştu. 

 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.