Sivas Katliamında hayatını kaybeden 33 can anılacak

Odunpazarı Belediyesi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Derneği öncülünde; Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir Alevi Dernekleri Platformu, Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri ile birlikte 2 Temmuz 1993’te Sivas’ta katledilen 33 aydın ve sanatçıyı anmak için bir dizi etkinlik düzenliyor.

Sivas Katliamında hayatını kaybeden 33 can anılacak
01 Temmuz 2020 Çarşamba 15:14

2 Temmuz 2020 Perşembe (Yarın) gün boyu devam edecek anma programı, 12.30’da Atatürk Anıtına çelenk bırakılması ile başlayacak. 27 yıl önce 33 kişinin hayatını kaybettiği katliam, saat 18.00’de Pir Sultan Abdal Parkı’ndan Cemevi’nde kadar yapılacak yürüyüş ile bir kez daha lanetlenecek. Sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleştirilecek anma programı, yürüyüşün hemen ardından Cemevi’nde gerçekleştirilecek Seyit İbrahim Erenler müzik dinletisi ve şiir dinletileri ile devam edecek. Dinletilerin ardından anma programını düzenleyen kurum ve kuruluşlar Cemevi önünde basın açıklaması yapacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.