SİVAS KATLİAMI'NDA ÖLDÜRÜLENLER 25'İNCİ YILINDA ANILDI

Sivas Katliamı’nın 25’inci yıldönümünde kurbanlar anıldı. Cemevi önündeki etkinliğe sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

SİVAS KATLİAMI'NDA ÖLDÜRÜLENLER 25'İNCİ YILINDA ANILDI
02 Temmuz 2018 Pazartesi 17:14

Cemevi önünde HABEV Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Ergül Sivri, Sivas’ta yaşananların bir daha yaşanmaması için birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak, “Bundan tam 25 yıl önce Pir Sultan Abdal’ı anmak için Sivas’a giden 33 kişi katledildi. 33 canımız Madımak Oteli’nde karanlık bir oyunla yanarak can verdi. Eli kara, yüzü kara, beyni kara bir güruh, değişik illerden Sivas’a doluşarak Cumhuriyet’in kurulduğu yerde sanki Cumhuriyet’i boğmak istediler. 25 yıl önce doğan çocuklarımız şimdi üniversiteyi bitirdi. Doktor, hakim, savcı, öğretmen oldular. Oysa orada kaybettiğimiz çoğu çocuk ömrünün baharında kara toprağa verildi. Anneler ağıt yakıyor onca yıldır. Sivas şehitleri başta olmak üzere bugüne kadar kaybettiğimiz tüm şehitlerimizin anısı önünde saygıyla eğiliyor ve onları unutmama-unutturmama sözü veriyoruz” diye konuştu.

Sivri, ayrıca seçim öncesinde tüm partilerin ‘Cem Evlerine Yasal Statü’ sözünün de takipçisi olacaklarını belirtti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.