SEYİTÖMER ESKİŞEHİR’E SESLENİYOR

Eskişehir’e kurulması planlanan termik santrale karşı kurulan Eskişehir Çevre ve Yaşam Platformu, sosyal medya hesaplarından Kütahya Seyitömer’de kurulan termik santralin çevresinde yaşayan vatandaşların, santralin olumsuz etkileriyle ilgili düşüncelerini paylaştı.

SEYİTÖMER ESKİŞEHİR’E SESLENİYOR
19 Aralık 2017 Salı 09:18

Bölgeye yapılan ziyaret sonrası orada yaşayan vatandaşların ifadelerine yer verilen paylaşımda şu ifadelere kullanıldı: “Gençlerimizin Kütahya Seyitömer Kömürlü Termik Santralinin insana ve doğaya verdiği zararları yerinde görmek için yaptıkları gezi akılları ve vicdanları parçaladı.


Kömürlü termik santralinin bulunduğu başta Bozcahöyük köyünde yaşayan vatandaşlarımızın anlattıklarını dinledikçe dağ büyüklüğündeki kül yığınları adeta kalplerimize doluyordu.


Her kimle konuşulursa ya kanser ya da kanserden eşini, çocuğunu, yakınını kaybetmiş oluyor, KOAH ve aşırı işitme kaybının giderek yaygınlaştığını anlatıyorlardı.


Hava Kirliliğinin yanı sıra, topraklarının sularının da kirlendiği belirten vatandaşlar ‘eskiden tarım yapardık, hayvancılık yapardık ama artık bunları yapamıyoruz’ diyerek acizliklerini seslendirdiler.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.