SES’ten Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde yaşananlara tepki:

Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde doktor Samet Temel’in ortaya attığı iddialar ile ilgili olarak açıklamalarda Bulunan Sağlık Emekçileri Sendikası Yönetim Kurulu “Yaşananlar buz dağının görünen yüzüdür. Yöneticilerin açık/kapalı tehdidine, mobbingine maruz kalıyoruz” dedi.

SES’ten Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde yaşananlara tepki:
26 Mart 2021 Cuma 15:09

Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde Dr Samet Temel’in önce sosyal medyaya düşen görüntüler ve ardından yerel basına yansıyan haberler ile bir kez daha sarsıldık. Denilerek başlayan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Sendika olarak olaylar ile ilgili incelemeler ve görüşmeler yaptık. Üyelerimizden ve diğer sağlık çalışanlarından bilgi aldık.

   Hemen başta belirtmemiz gerekir ki bu tür olaylar birçok alandaki çürümüşlüğün, yozlaşmanın, liyakatsizliğin, değerbilmezliğin, taraftarlığın, yandaş sendikacılığın, mobbingin sağlık alanındaki tezahürlerindendir. Bu tür olaylar neden değil; saydığımız başlıkların sonucudur.

   Yunus Emre Devlet Hastanesi’ndeki olayları basit bir tartışma, şiddet, mobbing haberi olarak görmek ve böyle değerlendirmek gerçeği es geçmektir. Evet görüntülerde , anlatılanlarda; şiddetin, mobbingin, baskının açıkça yaşandığını görüyoruz anlıyoruz. Biz sağlık emekçileri olarak buna benzer basına yansımayan onlarca olay yaşıyoruz. Yöneticilerin açık/kapalı tehdidine, mobbingine maruz kalıyoruz. Bu olay yine bir sağlık emekçisinin itirazları üzerine açığa çıkan “buz dağının görünen yüzüdür”. Hastaneler ve diğer sağlık kurumları uzun zamandır söylediğimiz gibi iyi yönetilememektedir. Liyakatsiz yöneticiler, performans baskısı, keyfiyet ve yandaş sendika ile kol kola yürütülen atamalar/yer değiştirmeler, mobbing had safhaya ulaşmıştır. Sağlık sistemi çürütülmüştür. Çalışanlar bir taraftan salgınla uğraşıp hayatını korumaya çalışırken bir taraftan da bu tür baskılarla kuralsız ve keyfi davranışlara maruz kalmaktadır. Son bir ayda “Çifteler Devlet Hastanesi Haberleri”, ”Şehir Hastanesi Haberleri” basına yansıdı; şimdi de burası düşünüldüğünde ne demek istediğimiz daha iyi anlaşılır.

   Sonuç olarak dünkü olayda çok sayıda yöneticinin dahli olduğu iddia edilmektedir. Sosyal medyadaki görüntüler ve basında detaylandırılan haberler çok ciddidir. Konunun geçiştirilemeyecek kadar önemli olduğu anlaşılmaktadır. SES Eskişehir Şubesi olarak adli ve idari tahkikatların yapılmasını, olayların tüm boyutlarıyla soruşturulmasını talep ediyoruz.

 Biz Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri sendikası olarak; sağlık emekçilerine uygulanan her türlü baskının mobbingin, şiddetin karşısında olduğumuzu ifade ediyoruz.

              Sağlık Emekçilerinin her türlü haklı taleplerinin yanında olacağız.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.