SES: Haklarımız için alanlardayız!

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, “Sağlık Ekip İşidir. Ekibin her bir üyesi, insanca yaşayacak bir ücret ve güvenli çalışma koşullarında ekip olarak, iş barışı bozulmadan çalışmak istemektedir” diyerek bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

SES: Haklarımız için alanlardayız!
06 Aralık 2021 Pazartesi 15:24

Ülke genelinde yapılan eylemin Eskişehir ayağında Sağlık İl Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasında sağlık çalışanlarının talepleri bir kez daha dillendirildi. CHP Milletvekili Utku Çakırözer’in yanı sıra çok sayıda siyasi parti temsilcisi ve STK’nın destek verdiği basın açıklamasında eylemin nedenleri maddeler halinde açıklandı. Grup adına açıklama yapan Özge Yılmaz,

“10 dakikada 2 hasta muayenesi’

Aile hekimliğinde yaşanan sorunlar , keyfi ve kuralsız cezalandırma, güvencesiz ve ucuz çalıştırma!

Yeterli kadro açılmaması nedeniyle; hemşire başta olmak üzere yüzbinlerce personel açığından kaynaklanan artan iş yükü, angarya çalışma ve çok sayıda yeni mezun sağlıkçının işsiz olması!

Pandemi ile mücadelede yaşamını yitiren yüzlerce ve enfekte olan yüzbinlerce sağlık emekçisi olmasına rağmen COVID-19’un meslek hastalığı sayılmaması!

Yıllardır oyalanarak seçim yatırımına dönüştürülen 3600-7200 ek gösterge sorunu!

Açlık sınırının az üstünde, yoksulluk sınırının çok çok altındaki temel ücretler, emekliliğe yansımayan ve adil olmayan döner sermaye uygulamaları!

Angarya çalışma, mesleklerin değersizleştirilmesi nedeniyle istifa edip yurtdışına göçmek zorunda kalan sağlık emekçileri!

Yöneticilerin dili, kışkırtılan sağlık talebi ve bilime de aykırı olan sağlık sisteminin sonuçları arasında yer alan şiddet!” nedenlerinden dolayı alanda olduklarını söyledi Yılmaz, açıklamasını şu şekilde tamamladı: Bizleri ayrıştırmaya çalışan bu politikalara karşı birlikte mücadele ederek birlikte kazanacağız. Her geçen gün fakirleşiyoruz, bu gerçeği biz yaşarken, bizi yalan sözlerle kandırmaya çalışmayı bırakın. TÜİK verileriyle, iktidar demeçleriyle geçiştirilemeyecek bu duruma karşı ücretlerimizde iyileştirme yapılmıyor. İktidar bir taraftan, Sağlık Bakanlığı öte taraftan sağlık emekçilerinin aklıyla dalga geçiyor! Sabit ücretlerimize gerçek enflasyon oranında ek zam verilerek yoksulluk sınırı üzerine çıkarılmalı!

Bıçak kemikte! Biz sağlık emekçileri COVID ile mücadele ederken, hastalanırken, hayatımızı kaybederken “emekleriniz ödenmez” edebiyatı yapanlara cevabımız netti. Hakkımız ödenir, ödeyin!

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.