Sertaç Durdu: Eğitim Bir Sen 2'nolu şube yöneticileri, sendikamıza yönelik gerçekliği olmayan ithamlarda bulunmaktadırlar

Eğitim Sen Şube Başkanı Sertaç Durdu, Eğitim Birsen temsilcilerinin kendilerine yönelik gerçeklikle bağı olmayan ithamlarda bulunduklarını belirterek, “Bizler yandaşlık temelli sendikacılık yapmayız” dedi.

Sertaç  Durdu: Eğitim Bir Sen 2'nolu şube yöneticileri, sendikamıza yönelik gerçekliği olmayan ithamlarda bulunmaktadırlar
28 Aralık 2023 Perşembe 11:23

Osman Gazi Üniversitesi’nde uzun zamandır çalışmalar yürütmediğini belirttiği Eğitim Bir Sen 2’nolu şubenin Eğitim Sen ile ilgili olarak yalan ve iftira kampanyası başlattığını ifade eden Durdu, “ESOGÜ ‘de son günlerde uzun zamandır ortada olmayan Eğitim Bir Sen 2 nolu şube yöneticileri, sendikamıza yönelik gerçekliği olmayan ithamlarda bulunmaktadırlar. İtibar suikastına dönüşen bu duruma sessiz kalmamız mümkün değildir” diye konuştu.

Durdu, ESOGÜ çalışanlarına şu şekilde seslendi:

-Bizler yandaşlık temelinde sendikacılık yapmayız.

-İktidarlara ve yönetimlere sırtımızı dayamayız, adaletsizliğin sorumlusu olmayız. ESOGÜ’ de olduğu gibi çalışma barışı ve adalet için mücadele ederiz.

-Sendikacılık bizim için inanç işidir. Kişisel ikbal ve mevki için, yalanlara başvurmayı. Maaşlarını dahi açıklamaya korkanlar gibi değiliz, kısaca sözümüzün her zaman arkasındayız.

Üyelerimizin sonuna kadar yanında dururuz. Hiçbir arkadaşımızı geride bırakmayız.

Eğitim Sen demek dayanışma demektir. Bugün on binlerce üyesi ihraç olan Eğitim Bir Sen üyelerine sahip çıkmadan ortada bırakmışken, bize çamur atmasına izin vermeyiz. Dünyanın en uzun soluklu dayanışmasını sergileyen Eğitim Sen dünyada sendikalar tarihine geçmiştir.

Bizlere çamur atmayan çalışan Eğitim Bir Sen, 7 dönemdir Eğitim ve Bilim Emekçilerini açlığa ve yoksulluğa mahkûm etmiştir. Bu gerçek sizi her yerde mahkûm edecektir.

Üniversitelerin ülkedeki durumu ortadadır. Akademik ve idari kadroların yüzlerce sorununun hangisi çözüldü. Yardımcı Hizmetli Kadrosundaki arkadaşların esnek görev tanımı konusunda 7 dönemdir hangi çözümü ortaya koydunuz?

Hukuk dışı yöntemler ile insanları korkutmaya çalışan sendika yöneticilerine son sözümüz çok net, ESOGÜ’ de mücadele etmeye devam edeceğiz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hüseyin Şevki TOPUZ - 4 ay önce
iftira kampanyası ve itibar suikasiti ne konu yok burada, kim kime ne demiş ne yapmışsa yazsanız ya kardeşim bu eğitim sen in bir gövde gösterisi KONU BİLE YOK boşu boşuna kaç satırı okudum valla, konusuz film olurmu?