ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER ESKİŞEHİR’DE BİR ARAYA GELDİ

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanlığı çatısı altında Türkiye genelinden şehit aileleri ve gazilerin katılımıyla, sorunların ve çözüm yollarının tartışıldığı bir toplantı gerçekleştirildi.

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER ESKİŞEHİR’DE BİR ARAYA GELDİ
04 Kasım 2017 Cumartesi 12:58


Türkiye genelindeki 44 şubede 24 temsilcilikten şube başkanları ve temsilciler, şehit aileleri ve gazilerin problemlerini tespit etmek ve bunu rapor haline getirerek devletin üst kademelerine sunmak amacıyla Eskişehir’de bir araya geldi. Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da etkinliğe katılarak, şehit aileleri ve gazilere destek verdi. Yoğun katılımın olduğu toplantıda, dernek üyeleri ve temsilcilikler, yaşadıkları sorunları ve çözüm yollarını dile getirdiler.


Toplantı ile alakalı görüşlerini aktaran Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, şehit aileleri ve gazileri ile ilgili yoğun bir çalışma içinde olduklarını dile getirdi. Sorunların doğru bir şekilde tespit edilmesine özen gösterdiklerini vurgulayan Başkan Uran, “Anayasamızın 10’uncu maddesinde şehit aileleri ve gaziler özel korunması gereken grupta. Toplumda kendine yaraşır hayat seviyesinin sağlanması için de önce sorunların tespiti ve çözüm yolları için çalışma yapılması gerekiyor. Bizim camiamız şehit aileleri ve gaziler. Dışarıdan farklı bir kişi veya grup yok. Sorunlar ile karşılaşan onlar. Biz bu sorunları çalıştay olarak tespit ediyoruz. Sonra bunu bir rapor haline getirerek devletin üst kademelerine sunacağız. Biz aracı görevi görüyoruz” şeklinde konuştu.


"Ortak noktamız, vatanın bölünmez bütünlüğü"


Etkinliğe gösterilen ilgiden dolayı mutlu olduklarını belirten Başkan Uran, şunları kaydetti:


“Böylesine hassas bir konuda böylesine yoğun bir katılım ile takip edilmek bizi çok memnun ediyor. Buraya gelenlerin, yaşları, fikirleri, siyasi görüşleri farklı bizim tek ortak noktamız, vatanın bölünmez bütünlüğüne inanmak. Millet şehidine ve gazisine sahip çıkıyor. Bütün partilerimiz, gereken özveriyi gösteriyor. Burada önemli olan, sorunları doğru ve tespit etmek çözüm yollarını bulabilmek. Bizim görevimiz, buna aracı olabilmek.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.