ŞEHİR PAYLAŞMAKTIR KOLİLERİ LOKANTACILARA ULAŞIYOR

Korona Virüs ile Mücadele Eylem Planı kapsamında salgının yayılmasını önlemek için birçok önlem alan ve bu süreçte ihtiyaç sahiplerine de sosyal yardımlarını arttıran Büyükşehir Belediyesi, ‘Şehir Paylaşmaktır’ adıyla başlattığı destek uygulamasında hayırseverlerin satın aldığı paylaşım kolilerini 11 aydır kapalı olan veya kısıtlı şekilde çalışan lokantacı esnafına ve çalışanlarına ulaştırdı.

ŞEHİR PAYLAŞMAKTIR KOLİLERİ LOKANTACILARA ULAŞIYOR
26 Ocak 2021 Salı 14:25

Sosyal belediyecilik anlayışı ile ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatan Büyükşehir Belediyesi, Covid-19 nedeniyle alınan tedbirler, kısıtlamalar ve yasaklama kararları ile yaklaşık bir yıldır mağdur olan hizmet sektöründeki yiyecek ve içecek faaliyeti gösteren esnafları unutmuyor.‘Şehir Paylaşmaktır’ diyerek market.eskisehir.bel.tr web sitesi üzerinden ve Üretici Marketler’den paylaşım kolisi satın alan vatandaşların desteklerini ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Büyükşehir Belediyesi, kafe ve restoran çalışanları, sokak müzisyenleri ile kahvelerin ardından Lokantacılar Odası aracılığıyla kapalı olan lokanta çalışanlarına da Paylaşım Kolilerini ulaştırdı.

Erzakları teslim alan Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen, Büyükşehir Belediyesi’ne destekleri dolayısıyla teşekkür ederken, kısıtlı açık olma ve oturma yasağı uygulaması ile binlerce lokanta, restoran ve kafeteryanın kapalı kalmasının şehir ekonomisine ciddi bir yara açtığını söyledi. Bilen, on binlerce sektör çalışanının evlerine ekmek götüremediklerini belirterek, bu süreçte kendilerine destek olan kurum ve kuruluşları unutmayacaklarını ifade etti. Bilen “Büyükşehir Belediyemiz pandemi sürecinde imkanları ölçüsünde hep yanımızda oldu. Son olarak başlattıkları Şehir Paylaşmaktır kampanyası ile de hayırseverlerin satın aldığı kolileri bizim aracılığımız ile kapalı olan lokantacı esnafımıza ulaştırıyoruz. Bu kolilerin içerisindeki temel gıda maddelerinin Türkiye’nin dört bir yanındaki kooperatiflerden alınması da bu uygulamayı daha değerli kılıyor. Şehir Paylaşmaktır diyen hayırseverler sayesinde hem üreticiler kazanıyor, hem de esnafımız biraz olsun nefes alıyor. Ben tüm esnaf arkadaşlarım adına Sayın Başkanımız Yılmaz Büyükerşen’e ve bu paylaşım kolilerini alan hayırsever yurttaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Yapılan bu destekleri asla unutmayacağız” dedi.

Türkiye’nin dört bir yanındaki hayırseverlerin market.eskisehir.bel.tr web sitesi üzerinden bütçesine uygun erzak kolisini alarak bir ihtiyaç sahibinin yüzünü güldürebileceğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise özellikle Eskişehir’in önde gelen sanayici ve iş adamlarına seslenerek kampanyaya destek beklediklerini belirtti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.