SAZOVA KROS ŞAMPİYONASINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Büyükşehir Belediyesi tarafından Eskişehir’e kazandırılan Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı, hafta sonunda Bölgesel Kros Ligi yarışlarına ev sahipliği yaptı.

SAZOVA KROS ŞAMPİYONASINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI
04 Kasım 2019 Pazartesi 13:38

U-16 ve U-18 olmak üzere 2 ayrı kategoride gerçekleştirilen yarışlara Türkiye’nin çeşitli kentlerinden yaklaşık 120 sporcu katıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen yarışlarda Eskişehir İl Takımı, Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü, Odunpazarı Gençlik ve Spor Kulübü ve Tepebaşı Akademi Spor Eskişehir’i temsil ettiler. 2 kilometrelik parkuru başarıyla tamamlayan sporculara Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Neşet Arduç tarafından madalya ve kupaları takdim edilirken, Arduç yaptığı konuşmada sporcuları Eskişehir’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Arduç “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak yasaların bizlere verdiği sorumluluk gereği amatör sporlara ve sporculara destek oluyoruz. Bugün de ev sahipliğimizde bölgesel kros müsabakalarına ev sahipliği yaptık. Ankara, Kütahya, Kırıkkale, Sakarya gibi kentlerden 120’ye yakın sporcuyu en güzel parkımız olan Sazova’da misafir ettik. Ben dereceye giren tüm sporcularımızı ve antrenörlerini yürekten kutluyor, bundan sonraki müsabakalarda kendilerine başarılar diliyorum” dedi.

Müsabakalar sonunda U-16 kızlarda Eskişehir İl Takımı, U-16 erkeklerde ise Tepebaşı Akademi Spor birinci olurken, U-18’de birinciliği kızlarda Eskişehir İl Takımı, erkeklerde ise Ankara Ego Spor Kulübü elde etti.  Eskişehir’in ev sahipliğine ve Sazova parkuruna hayran kaldıklarını ifade eden Atletizm Federasyonu yetkilileri, kros final müsabakaları ve Avrupa Şampiyonası’nın Eskişehir’de düzenlenmesi için çalışma yürüteceklerini belirttiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.