Sayıları çoğalıyor

Eskişehir’de geçen yıl yeni yaşam alanlarına yerleştirilen ve sayıları artan Anadolu yaban koyunlarının görüntüleri, yemleme yapılan alana kurulan fotokapana yansıdı.

Sayıları çoğalıyor
25 Mart 2022 Cuma 13:02

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) koordinesinde geçen yıl, Eskişehir’in Günyüzü ve Sivrihisar ilçelerinin kırsal kesimlerine 27 tane Anadolu yaban koyunu yerleştirildi. DKMP Eskişehir Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yeni yaşam alanlarına kavuşan yaban koyunların sayısı zaman içerisinde yaklaşık 40’a ulaştı. Olumsuz kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için ekipler tarafından belli alanlara yem ve çeşitli malzemeler bırakıldı. Anadolu yaban koyunlarının doğaya bırakılan malzemeleri yediği anlar ise fotokapana yansıdı. Yüksek kesimlerdeki zorlu koşullarda yemlerine kavuşan hayvanlar, renkli görüntüler oluşturdu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.