Şarkı ve marşlar ile 30 Ağustos coşkusu

Tepebaşı Belediyesi, yerel sanatçılara destek olmak amacı ile mahallelerde konser etkinliği düzenliyor. Parklarda gerçekleştirilen konserlerde vatandaşların bayram coşkusunu paylaşan Başkan Ataç, “Düşman ülkemize her yerden girmiş, ayak basmıştı. Emperyalistleri 30 Ağustos 1922’de Anadolu’dan attık. Bugün bu zaferin 99’uncu yılını kutluyoruz. Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Şarkı ve marşlar ile 30 Ağustos coşkusu
31 Ağustos 2021 Salı 13:56

Tepebaşı Belediyesi, yerel sanatçılara destek olmak amacı ile “Hayat Tepebaşı’nda Sahne Parklarda” sloganı ile kent halkı için konser programları gerçekleştiriyor.

Konserlerin ilk gününde 30 Çamlıca ve Uluönder mahallelerinde 30 Ağustos coşkusu yaşandı. Her iki mahallede de Eskişehir’in sevilen ses sanatçıları, kent halkı için açık havada müzik keyfi sundu. Çamlıca Mahallesi Tombakzade Futbol Sahası’nda sanatçı Haşim Tayyar, Uluönder Mahallesi Muammer Uludemir Deneyimli Kafe yanındaki amfide ise sevilen ses Hira Eskişehirliler ile buluştu. Konser programlarında günün önem ve anlamına uygun marş ve şarkılar seslendirildi. Eskişehirliler de marşlara ellerindeki bayraklar ve Atatürk posterleri ile eşlik etti.

Başkan Ataç: Çok önemli bir bayram

Koronavirüs önlemleri eşliğinde açık havada düzenlenen etkinliklere, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da katıldı. Vatandaşlar ile birlikte bayram coşkusunu paylaşan Başkan Ataç, "Bugün çok önemli bir bayram. Düşman ülkemize her yerden girmiş, ayak basmıştı. Emperyalistleri 30 Ağustos 1922’de Anadolu’dan attık. Bugün bu zaferin 99’uncu yılını kutluyoruz. Bayramımız kutlu olsun. Bu günleri bize sağlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, vatan uğruna şehit düşen 15 bin şehidimizi saygıyla anıyoruz. Nur içinde yatsınlar. Diliyoruz, ülkemiz hep daha iyiye gitsin ve el birliği ile bu güzel vatanı daha güzel noktalara taşıyalım. Tüm müzisyenlerimize de bu güzel konserlerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Sanatçılar tarafından seslendirilen İzmir Marşı’na da eşlik eden Başkan Ataç, vatandaşlar ile de bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Eskişehir’in kurtuluşu kutlanacak

“Hayat Tepebaşı’nda Sahne Parklarda” konserleri, 2 Eylül Perşembe günü devam edecek. Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluş günü olan 2 Eylül’de, günün anlamına uygun şarkı ve marşlar, yine kent halkı ile buluşacak. Saat 19.30’da Batıkent Şair Rasim Köroğlu Deneyimli Kafe’de Şebnem Sezer ve Şirintepe Mahallesi Şehit Uzman Çavuş Erol Ayaz Parkı yanında Emre Söylemez konseri gerçekleştirilecek

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.