SALMAN'DAN TERMİK SANTRAL YORUMU

Zorlu Enerji Ticaret Direktörü İnanç Salman, şirketin Eskişehir'de açtığı yeni ofisinde düzenlediği basın toplantısında, yepyeni bir hizmet kültürü ve müşteri ilişkileri yönetimiyle abonelerine kesintisiz ve kaliteli bir hizmet sunarken, tüketici deneyimine odaklı yaklaşımıyla yenilikçi çözümler üreterek kent için değer yaratmayı sürdürdüğünü söyledi.

SALMAN'DAN TERMİK SANTRAL YORUMU
26 Eylül 2019 Perşembe 13:11

“1 milyar liradan fazla yatırım yapıldı”

Türkiye'de yenilenebilir enerjinin öncüsü Zorlu Enerji'nin, elektrik dağıtım ve satışı alanında faaliyette bulunduğu, Afyon, Kütahya, Uşak, Bilecik ve Eskişehir illerini kapsayan Osmangazi bölgesine değer katmak için sunduğu hizmetleri geliştirmeye devam ettiğini aktaran Salman, şöyle konuştu:

"Zorlu Enerji olarak faaliyette bulunduğumuz Osmangazi bölgesine, dağıtım ve satış operasyonları kapsamında bugüne kadar 1 milyar liradan fazla yatırım yapıldı. İçinde bulunduğumuz bu hizmet binası için 3,2 milyon lira yatırım yaptık. Eskişehir'de toplam 118 arkadaşımızla en iyi ve en kaliteli hizmeti sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Eskişehir'de olduğu gibi yepyeni bir hizmet kültürü ve müşteri ilişkileri yönetimiyle abonelerimizin yanındayız. Hem müşteri deneyim süreçlerini hem de sistemimizi baştan aşağı yeniliyoruz. Çağrı merkezi, web, online işlemler, e-Devlet gibi interaktif hizmet kanallarını devreye alarak ve ödeme kanallarının sayısını artırarak müşteri iletişim ağlarını genişletmeye devam ediyoruz."

Salman, bugüne kadar yapılan teknolojik yatırımlar, abone bilgi yönetim sistem iyileştirme ve geliştirmeleri sayesinde, tüketici işlemlerinde zaman kaybını minimuma seviyelere indirdiklerini de ifade etti.

“ZES şarj istasyonu ağı örüyor”

Salman, Eskişehir'in sadece bugününe değil yarınına da yatırım yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti: "Zorlu Enerji olarak faaliyette bulundukları bölgelerde sadece bugünü değil geleceği de düşünerek yatırım yaptık. Yoğun öğrenci nüfusun olduğu bir şehir olan Eskişehir'in yeni neslin istek ve beklentilerini yönetme konusunda ne kadar başarılı olduğunu görüyoruz. Biz de yeni nesil bir enerji şirketi olarak geleceğin enerjisini bugüne taşımaya başlamış durumdayız. Bu anlamda yeni neslin tercihlerini yansıtan işlere imza atıyoruz. Örneğin bugün yeni nesil teknoloji faaliyetlerini çatısı altında toplayan ZES markamız ile hayata geçirdiğimiz elektrikli araçlar için hızlı şarj istasyonlarımızın sayısı 100'e ulaştı. İstasyonlarımız sayesinde Türkiye’nin İstanbul, Ankara ve İzmir gibi bölgeleri arasında elektrikli araçlarla kesintisiz seyahat edilebiliyor. Yine özellikle gençlerin çok seveceğine inandığımız Türkiye'nin ilk elektrikli araç paylaşım platformu Electrip, 'kullandığın kadar öde' seçeneğiyle elektrikli araçlarla ilgili bambaşka bir deneyim sunuyor. Sizin anlayacağınız, geleceğin abonelik sistemlerine yönelik hizmetlere de şimdiden hazırız."

“Enerjimizin yüzde 80’inini yenilebilir enerji kaynaklarından üretiyoruz”

Salman bir gazetecinin Alpu Ovası’na kurulmak istenen kömürlü termik santralle ilgili sorusuna, “Halka açık bir şirketiz. Enerjimizin yüzde 80’inini, hatta o oran daha da artacak. Yüzde 90’lara varan kısmı yenilenir enerji kaynaklarından üretiyoruz. Zorlu Enerji Grubu olarak güneş, rüzgar, jeotermal, jeokütle,  elektrikli araçlar, karbon salınımını azaltıcı bütün teknolojiler bizim odağımızda. Zorlu Enerji Grubu olarak yenilenir enerji konusunda büyük bir iddiamız var. Burada da büyüyeceğiz” diye yanıt verdi.

“Süreç şuan kontrol altında””

Salman, elektrik şirketleri ile ilgili çıkan iflas haberlerine ilişkin ise şu değerlendirmede bulundu; “Son iki senedir ekonomideki volatilitenin artması tüm firmaları belli açılardan zorladı. Bunun nedeni faizlerin çok hızlı bir şekilde yukarıya gitmesi, her ne kadar yavaş yavaş iniyor olsa da onun etkilerini firmaların hepsi hissediyor. Enerji firmalarındaki temel şey yatırım yoğun şirketler olması.  Yatırım yoğun şirketlerde de özellikle borçlanma tarafında finansman çok önemli.  Buradaki faiz oranları ya da finansman koşullarındaki iyileşme veya kötüleşmeye ilk tepki veren şirketler bu şirketlerdir. Belli şirketler yapılandırma kapsamında. Yapılandırma sonucunda da gelecekte daha iyi nakit akışı verecek şekilde yapılandırılıyorlar. Süreç şuan kontrol altında görünüyor.  Şuan bizim gördüğümüz sorun tespit edilmiş ve ona göre çözümlerde üretilmiş durumda.” 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.