sağlıkçıların ailesine aylık bağlanabilecek

Covid-19 tedavisi görürken hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının ailesine aylık bağlanacak.

sağlıkçıların ailesine aylık bağlanabilecek
18 Aralık 2020 Cuma 13:59

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün genelgesi 81 ildeki müdürlüklere gönderildi. Genelgeyle, tedavi sonucu SGK’nın ‘malul’ saydıkları ve hayatını kaybeden sağlıkçıların yakınlarına yeni haklar getirildi. Genelgede, kanundaki ilgili maddeler hatırlatılarak şöyle dendi: “Çalıştığı veya yaptığı işin niteliğinden dolayı ortaya çıkan meslekte kazanma veya çalışma gücü kayıpları ile vefat hallerinde sigortalılar, illiyet bağının kurulması şartıyla, ‘meslek hastalığı’ ile ‘vazife malullüğü’ kapsamındaki sosyal güvenlik haklarından yararlandırılabilmektedir.

Sağlık çalışanlarından görevlerini yapmakta iken, görevlerinin çeşitli sebep ve tesiri ile Covid-19 tanısı ile tedavi alıp tedavi sonucu Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Kurulu’nca ‘malul’ olduğuna karar verilenler ile hayatını kaybedenlerin kendilerinin veya yakınlarının başvurularına istinaden 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 14’üncü ve 47’nci maddelerine göre ‘meslek hastalığı’ veya ‘vazife malullüğü’ hükümlerinden yararlandırılmaları söz konusu olabilecektir.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.