Sağlık-Sen, toplu sözleşme görüşmeleri öncesi taleplerini sıraladı

Eskişehir Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal Durmuş, 2 Ağustos’ta başlayacak 6’ncı dönem toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde tekliflerini açıkladı.

Sağlık-Sen, toplu sözleşme görüşmeleri öncesi taleplerini sıraladı
29 Temmuz 2021 Perşembe 15:40

Bağlı bulundukları konfederasyon Memur-Sen’in Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na teklifini sunduğunu hatırlatan Köksal, 1 milyon sağlık ve sosyal hizmet, 3 milyon kamu çalışanı ve 2 milyon kamu emeklisinin gözünün görüşmelerde olduğunu belirtti.

Memur-Sen olarak 2022 için yüzde 21, 2023 içinse yüzde 17 zam teklifinde bulunduklarını ve ilaveten her yıl için yüzde 3 refah payı teklif ettiklerini anımsatan Köksal, geçen yılların kayıplarını telafi edebilmek adına da 600 lira seyyanen zam istediklerini söyledi.

‘3600 ek gösterge bir an önce verilmeli’

Köksal, Memur-Sen’in teklifine ilişkin şunları söyledi: “Emeklilerde olduğu gibi memurlara da bayram ikramiyesi verilmesini teklif ediyoruz. Sendika olarak en çok önemsediğimiz konuların başında gelen ve üç ayda bir 134 lira olarak ödenen toplu sözleşme ikramiyesinin 2022 yılı için 450, 2023 için 540 lira olarak ödenmesini teklif ediyoruz. Çalışıyorken alınan ücret ile emekli olduğunda alınan ücret arasında çok ciddi fark olduğu için ve emekli olanların yaşam standartlarını belli bir seviyede sürdürebilmeleri için emekli maaşlarını arttıran 3600 ek göstergenin tüm kamu çalışanlarına bir an önce verilmesi gerekir.”

Sağlık-Sen olarak haklı taleplerinin kabul görmesi için mücadele vereceklerini bildiren Köksal, “Güçlü sağlık sistemini çalışanın kangren olan sorunlarıyla yarınlara taşımak mümkün değildir” dedi, bütün sağlık çalışanlarının salgında can kurtarmak için mücadele ettiğini dile getirdi.

Sağlık çalışanlarının sorunlarının çözümü için toplu iş görüşmelerini fırsat olarak gördüklerini belirten Köksal taleplerini şöyle sıraladı:

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının ek ödemeleri en az %40 oranında artırılmalı ya da özel hizmet tazminatları 40 puan artırılmalı

Nöbet ücretleri en az %50 oranında arttırılmalı!

4/b süresiz sözleşmeli personeller ile vekil ebe/hemşireler ve kamu görevlisi olmayan aile sağlığı çalışanları 3+1 statüsüne geçirilmeli...

3 yılını dolduranlar kadroya alınmalı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda çalışanların, sosyal hizmet tazminatının kapsamı genişletilerek oranı 50 puana çıkarılmalı!

Genel İdari ve Yardımcı Hizmetler sınıfı için döner sermaye tavan oranları %20 arttırılmalı!

Sabit ek ödemeler gelir vergisinden muaf tutulmalı!

Gelir vergisi %15’i aşmamalı…

Tüm sağlık çalışanlarına 2022 yılı için 500 TL, 2023 yılı için 650 TL giyecek yardımı verilmeli!

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavları düzenli olarak yapılmalı!

Yardımcı Hizmetler Sınıfı kaldırılmalı, mevcut personel genel idari hizmetler sınıfına aktarılmalı.

Sağlık çalışanları kamu sosyal tesislerinden ve toplu ulaşımdan %50 indirimli yararlanmalı!

İdari izin günlerindeki çalışmaları karşılığında sağlık çalışanlarına nöbet ücreti verilmeli…

İcap nöbet ücretleri ödenmeli!

Üniversite hastanesi çalışanlarına mazeret tayini (eş durumu, sağlık can güvenliği) ve becayiş hakkı verilmeli!

Geçici görev yolluk ücretleri artırılmalı…

Adli Tıp Kurumu çalışanları için adalet hizmetleri tazminatı ödenmeli!

Ebelere de hemşireler gibi aile danışmanı ve işyeri hemşiresi olabilme hakkı verilmeli…

657 sayılı devlet memurları kanununda yer alan yardımcı sağlık hizmetleri kavramından “yardımcı” ibaresi çıkartılmalıdır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.