Sağlık Sen Şube Başkanı Köksal: Mesele para değil adalet

Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal sağlık çalışanlarının gelir adaletsiliği işaret ederek, “Herkes elini vicdanına koysun. 20 yıllık emek ve alınan maaş 3200 TL. Evinize götürdüğünüz para neden her ay değişsin? Neden aldığınız ücret bir idarecinin bir başhekimin dudaklarına hapsediliyor?” dedi.

Sağlık Sen Şube Başkanı Köksal: Mesele para değil adalet
16 Mayıs 2020 Cumartesi 14:30

Köksal açıklamasında şunları kaydetti, “Eğer bir gerçek varsa o da sağlık çalışanları içten ve samimi olarak seslerini duyurmaya çalışmaktadırlar. Bu bir birikimin, taşan sabrın ve de size olan güvenin göstergesidir.

Mesele para değil. Mesele hak ve adalet.

Maaş denildiğinde akla uzman ve Prof maaşları gelir.

Oysaki 20 yıllık hemşire maaşı 3200 TL’dir.

Herkes elini vicdanına koysun 20 yıllık emek ve alınan maaş 3200 TL. Evinize götürdüğünüz para neden her ay değişsin neden aldığınız ücret bir idarecinin bir başhekimin dudaklarına hapsediliyor.

İnsanlar gelecek planlaması dahi yapamıyor.

Şimdi asgari ücret ne durumda !

İşe yeni başlayan bir bekçi maaşı Ne kadar !

20 yıllık öğretmen ne kadar maaş alıyor !

20 yıllık polis !

20 yıllık asker !

Mesele para değil adalet olmayışıdır. Sağlık sistemi kurulduğundan bu yana bir sağlık çalışanı eş değer Avrupa ve gelişmiş ülkelerde çalışan meslektaşlarına göre beş kat fazla iş yapıyor. Bu korona dönemi sadece yapılan işin öneminin fark edilmesini sağladı. Zaten hizmet verirken birçok meslek hastalığına yakalanıyorduk. Her ay hak edilen para miktarını süsleyerek ödül gibi “üç ay % 100 den ödeyeceğiz” diyen zihniyet şunu bilmeli k,i bu açıklama bile gönüllü çalışan sağlık ordusunun şevkini kırmıştır. Ayrılan pay, aslana farklı verilmiş, maraba olan sağlık çalışanına komik ödeme olarak yansımıştır. Birileri ısrarla yalan ve rakamlar ile Sayın Sağlık Bakanı ve Reis-i Cumhur’u yanıltmakta, sahadan doğru bilgi vermemektedir. Sahada uzun süredir şeffaf bir şekilde ve çalışma örneği olarak gösterilecek olan sayın bakanımız Dr. Fahrettin Koca ve sayın başkanımızdan gerçekleri görmelerini, gece gündüz demeden özveri ile mücadele eden sağlık çalışanlarına ve sağlık ordusuna sahip çıkmalarını bekliyoruz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.