Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal: İl Milli Eğitim Müdürümüzü fahiş zam sebebi ile denetime davet ediyoruz

Milli Eğitim Bakanlığı’nın % 65 zam üst limiti koyduğu özel okulların Eskişehir’de %125’lere varan zamlar yaptığını belirten Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal görevleri gereği çocuklarını özel okullara göndermek zorunda kalan sağlık çalışanlarının yeni fiyatlar karşısında çaresiz kaldığını belirterek, İl Milli Eğitim Müdürü Perfin Töre’yi göreve davet etti.

Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal: İl Milli Eğitim Müdürümüzü fahiş zam sebebi ile denetime davet ediyoruz
13 Ocak 2023 Cuma 13:24

Ben Eğitimci değilim, tüccarım başlığı ile yaptığı açıklamada Köksal, Eskişehir’de %125’lere varan özel okul ücretlerini sert bir dille eleştirdi..

Mesai Mefhumundan dolayı sağlık çalışanlarının çocuklarını özel okullara verme zorunluluğu olduğunu belirten Köksal, Tam gün okul sayısı ilimizde sınırlı bunun sonucunda veliler çocuğunu okul çıkışında almasında problemler yaşanıyor . Sabahçı öğlenci olan yerlerde ise Sağlık personeli çocuğunu okuldan alıyor etüt merkezine veriyor veya çocuğuna bakıcı ayarlıyor . Büyük bir bölümü nöbetçi olan Sağlık Personeline bir darbede özel okullardan geldi ilk bakışta devlet okuluna gitsin diyenler için, ayın 10 günü gece nöbeti, sabah mesaisi 7:45'te başlıyor, Osmangazi de çalışanlar mesai ise sabah 8 akşam 8 çalışıyor” dedi.

Özel okul fiyatları can yakıyor

Eskişehir’de özel okulların fiyatlarının 165 bin liraya kadar çıktığını belirten Köksal, “Rakamlar velilerimizin şehirde hizmet veren Bursa yolu, Söğütönü, Kütahya yolu, Sazova, Vadişehir, Alpu yolu bütün okullar da bulunan velilerden gelen gerçek fiyatlar. İşin kötü yanı İngilizce kitap setleri ve soru bankaları 4 ile çarpılarak öğrenciye veriliyor.  Eğer durum böyle gider ise Milli Eğitim Bakanlığı'na rağmen zamlar çılgın olur ise iş Milli Eğitim Müdürlüğüne kalır bunca çocuk devlet okuluna gitmek zorunda kalır.  Değerli İl Milli Eğitim Müdürümüzü fahiş zam sebebi ile denetime davet ediyoruz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.