Sağlık Emekçileri'nden açıklama: Derdi veren derman vermez

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası dün Eskişehir Devlet Hastanesi'nde bir sendika tarafından yapılan basın açıklamasına sessiz kalamayacaklarını belirterek bir basın açıklaması yaptı.

Sağlık Emekçileri'nden açıklama: Derdi veren derman vermez
28 Eylül 2018 Cuma 15:00

Yapılan açıklamanın pek çok çarpıtma ifadeyi barındırdığını ve sessiz kalamayacaklarının belirten SES Eskişehir Şube Başkanı Dr. Birtürk Özkavak'ın SES yönetim kurulu adına yapıtğı açıklama ise şöyle: 

"Sağlık Emekçilerinin sorunları çığ gibi büyümektedir. Âmâ biliyoruz ki bu sağlık emekçilerinin sorunlarının bu noktaya gelmesindeki en büyük pay sağlıkta yıkımı alkışlayanlar performans sitemini alkışlayanlardır bu işi birlikte planlayan yapanlardır Sendikamız SES uzun yıllardır sağlıktaki dönüşüme karşı mücadele ederken, performans sistemine hayır derken sistemi eleştirirken hep bu noktalara işaret etmiştir. Sağlık emekçilerinin hak kayıplarına uğrayacağını sürekli kaybedeceğini defalarca söylemiş, basın açıklamaları, yürüyüşler, uyarılar hatta iş bırakmalara varan eylemler yapmıştık. Şimdide söylüyoruz performans sistemi sorunların başında gelmektedir. Hastaneleri işletme hastaları müşteri gören, burdan kar etmeyi kabul eden bir sistemin şurasını burasını eleştirerek çözüm olmaz. Üstelik son derece ve etik olmayan bir şekilde hekimlerle ilgili sayı vererek (bu bilgileri nereden aldığı başka bir tartışma konusu) hekimleri suçlayan, onları çalışmamakla itham eden, hedef gösteren sağlık emekçilerini bölen bir açıklama ya tepkisiz kalmak bizim için züldür. Çalışanları bölen onları birbirinin karşısına koyan aslında tam anlamıyla bir kayıkçı döğüşü olarak değerlendirilmesi mümkün olan bu açıklamalar sağlık emekçilerini oyalamaya bölmeye düşmanlaştırmaya yarar.

Buradan tüm sağlık emekçilerine sesleniyoruz. Evet sorunlarımız çığ gibi büyümüştür. Sağlıkta Dönüşüm Sistemi, performans sistemi, adaletsizliği artırmış, iş barışını bozmuş, rekabet getirmiş sağlık sistemine kar anlayışı sokulmuştur.Sağlık emekçileri ise giderek yoksullaşmış iş güvencesini gelir güvencesini kaybetmiş borçla yaşamaya mahkûm olmuştur. Şimdide kriz dolayısı ile adeta açlığa yoksulluğa mahkum ediliyoruz. Hepimiz biliriz ki’’ DERDİ VEREN DERMAN VERMEZ.’’ Sağlık emekçilerinin sorunlarını yaratanlar onların sorunlarını çözemez. Çözüm birleşmek sağlık emekçilerinin tümünü kucaklayan bölmeyen ayrıştırmayan ortak taleplerimiz için mücadele etmekten geçer. SES bunun için vardır ve sürekli mücadele etmektedir."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.