Sağlık çalışanlarına tuzak kuranlar ortaya çıkarılmalı

Çifteler Devlet Hastanesi'nde bazı sağlık çalışanlarının dinlenme saatleri içerisinde oyun oynadığı görüntülerin sızdırılmasını tuzak olarak değerlendiren Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Hüseyin Kararman, bu tuzağı kuranların ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi.

Sağlık çalışanlarına  tuzak kuranlar  ortaya çıkarılmalı
06 Mayıs 2021 Perşembe 12:57

Kararman yaptığı yazılı açıklamada Türk Sağlık-Sen olarak Eskişehir Çifteler ilçesinde yaşanan olay hakkında yetkili makamlarca yürütülecek soruşturma bitene kadar herhangi bir açıklama yapmayacağımızı daha önce ilan ettiklerini, ancak çalışana düşmanlık etmeyi kendine temel ilke edinen sözde sendikacıların bazı yollarla sürekli yalan ve yanlış bilgileri piyasaya sürmesi, bu yolla suçlamalarda bulunması ve e başta Sayın Valimiz olmak üzere birçok idarecimizi asılsız ithamlar altına alması sebebiyle açıklamada yapmak zarureti ortaya çıktığını belirterek açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Bilindiği üzere; bir ilçe hastanemizde sağlık çalışanlarının gözden uzak dinlenme odalarında kâğıt oynarken gizlice videoları çekilmiş, el altından basına(birilerine) sızdırılmış, günlerce sağlık çalışanları ülke gündeminde eleştirilmişti.

Pandemi döneminde günde ortalamada 130 hastaya bakan ilçedeki sağlık çalışanları, pandemi hafiflediği dönemde sayı 10-15 hastaya düştüğünde, görevleri başında dinç kalmak, uyumamak adına, işlerini aksatmadan toplandıkları gözden uzak dinlenme odasında (bu dinlenme odalarında uyuyan, dinlenen, telefonla oynayan vs sağlık çalışanlarını görebilirsiniz.) oyun oynayarak zaman geçirmek istemişler. Bu dinlenme odaları sağlık çalışanlarının evi gibidir. Hastaneleri evi bilen ve özellikle pandemi döneminde evlerine dahi sıkça gidemeyen sağlık çalışanlarımız evlerinde nasıl rahat iseler, bu odalarda da bu şekilde rahat vakit geçirirler. Maalesef ki sağlık çalışanlarımızın bu istirahat hali, birtakım şahıslarca saygıdeğer vatandaşlarımıza farklı aksettirilmiştir. İçinde bulunduğumuz zorlu dönemde sağlık çalışanlarımıza karşı takınılan bu tutum, düşmanlıktan başka bir şey de değildir.

İlçe hastanesinde çalışanın teveccühüne layık olmayanlar emellerine kirli faaliyetlerle ulaşmayı denemişler, bu görüntüleri de bu amaçları için kullanmışlardır. Bunu yaparken de rehberleri Türkiye’yi yok etme emeli taşıyan hain darbe girişimin ilk adımı olan gizli kayıt, gerçek dışı haberler v.b. işlerden oluşan fetö taktikleri olmuştur.

Yasal yollarla elde edemediklerini, bahse konu fetö taktikleriyle elde etmeye çalışanlar bunlarla da yetinmeyip canlı yayınlara çıkarak iftira ve suçlamalarına devam etmektedir. Bu şahıslar sağlık çalışanlarının dostu değil düşmanı olduklarını açıkça ortaya koymuşlardır.

Malum şahıslar, her nasılsa, halen bitmemiş bir soruşturmanın soruşturma dosyasında dahi olmayan görüntülerinin ellerinde olduğunu övünerek anlatmaktadırlar. Hukuken gizliliği esas olan bir soruşturma içeriğinin bu şahısların elinde olması, üzerine bununla övünmeleri de izaha muhtaçtır.

Yürütülen soruşturmada, kirli taktikleri ortaya çıkacağından korkan bu şahıslar, tamamlanmamış soruşturmaya önceden baskı kurabilmek adına asılsız haberlerle şehrimizdeki birçok idareciyi ve sağlık çalışanını da hedef almaktan hiçbir çekince duymamıştır. Bu durum şahısların niyetlerinin kötülüğünü ortaya koymaktadır. Pandemi şartları altında hastaneleri evi bellemiş sağlık çalışanlarımıza; bu fetö taktikleri ile karalama kampanyası düzenleyenlerin sorularımıza cevap vermesini beklemekteyiz.

1) Güvenlikçi kâğıt oynanmasından rahatsız olduğu için görüntüleri çekmiş olsa, bunu başhekime yahut sağlık müdürüne neden bildirmedi?

2) Bildirdim ilgilenmediler diyorlarsa neden Valiliğe şikâyet etmedi?

3) Güvenlikçi bu görüntüleri neden yetkililer yerine birtakım şahıslar eline teslim etti? Yoksa bu görüntüler “ısmarlama” mıydı? Görüntüler malum şahısların eline nasıl gitti? Yetkililerin bile elinde olmadığı söylenen görüntüler neden bu şahısların ellerinde?

4) Esasında bu güvenlikçi kendisi de kâğıt oynadı mı? Oradaki sağlık çalışanlarını oynamaya teşvik ederek, sipariş videosunu çekebilmek için tuzak kurdu mu?

5) Görüntülerin servis edildiği kişiler, medyaya bu görüntüleri servis ederek yayımlatmak için para aldılar mı yahut verdiler mi?

6)Video görüntülerini yetkili kişilere ilettiğini hatta whatsapp yazışmalarının elinde olduğunu söyleyen sarı sendikanın başkanı bu delilleri yetkililere bildirmiş midir? Belgeleri değerlendirmeyen idariciler ile whatsapp yazışmalarını kamuoyuyla paylaşması gerekmektedir.

7) Sağlık çalışanlarına tuzak kuran güvenlikçi mükafatlandırılır gibi neden il merkezinde Yunus Emre Devlet Hastanesine görevlendirildi? Yoksa bu görevlendirme güvenlikçiye önceden vaat mi edildi? Bu güvenlikçiye herhangi bir ceza verildi mi yahut verilecek mi?

8) Bu videoların çekilmesi de çektirilmesi de açıkça kanunda suç olarak düzenlenmişken, malum şahıslar kanunu hiçe sayacak kuvveti nereden almaktadır?

Soruşturmanın gizliliğini ve selametini ihlal etmemek adına koruduğumuz sessizliğimizi; her türlü kirli taktiğe başvuran bu güruha sorularımızı iletmek adına bozmak zorunda kaldık. Sağlık çalışanı üyelerimizi savunmak yasayla üzerimize yüklenmiş sendikal görevimizdir. Aynı şartları tekrar yaşasalar hiç gocunmadan savunmalarını yapacağımı buradan açık ve net olarak bildirmek isteriz…

Malum şahısların bu sorulara cevaplarını bekliyor, bizim daha da söyleyeceklerimiz olduğunu hatırlatıyoruz…

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.