SAĞLIK ÇALIŞANLARINA PSİKOLOJİK DESTEK

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) ile Toplumsal Dayanışma İçin Psikologlar Derneği (TODAP) salgınla mücadele ön safta yer alan sağlık emekçilerine psikolojik destek vermek adına bir araya geldi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA PSİKOLOJİK DESTEK
15 Nisan 2020 Çarşamba 12:17

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan SES Yönetim Kurulu Üyesi Burcu Keleş şunları söyledi: Salgın bütün hızıyla devam etmektedir. Salgın ve bu salgınla yürütülen mücadelede sağlık emekçilerine gereken özeninin gösterilmemesi taleplerimizin dikkate alınmaması her gün bulaş riskinin artması gibi birçok etken nedeniyle bir taraftan fiziksel sağlığımız olumsuz etkilenirken öte yandan ruh sağlığımızda derinden etkilenmektedir.

Sağlık emekçilerinin korunması için örgütlü bir şekilde mücadele ederken bu süreç boyunca sağlık emekçilerinin yaşadığı yoğun stres ve zorluklara karşı da sağlık emekçilerinin her türlü dayanışmasını sağlamak görevlerimizin bir parçasıdır. Sağlık emekçilerinin bu süreç boyunca psikolojik olarak desteklenmesi ve güçlenmesinin de dayanışmanın diğer bir yönü olduğuna inanıyoruz. 

Bu kapsamda, daha önce de duyurduğumuz gibi bu alanda örgütlü TODAP (Toplumsal Dayanışma İçin Psikologlar Derneği) ile birlikte bir dayanışma çalışması başlatılmıştır.Hep birlikte içinden geçmekte olduğumuz bu salgın sürecinde dayanışmanın hem bireysel hem de toplumsal onarım için vazgeçilmez önemde olduğunu düşünmekteyiz. TODAP ve SES  bu süreçte, sağlık çalışanlarına yönelik kısa süreli ücretsiz psikolojik destek çalışması başlatıyor Hepimiz için salgının etkileriyle mücadele eden ve bu etkilere yakından temas eden sağlık çalışanlarına yönelik psikolojik desteği, ortak olarak ihtiyaç duyduğumuz dayanışmanın bir parçası olarak bu çalışmaya aktif olarak destek veriyoru.Ve tüm ülke çapında bir çalışma başlatılmıştır.

Eskişehir yerelinde de Psikolojik desteğe ihtiyaç duyan tüm sağlık çalışanları her gün 12.00-21.00 saatleri arasında aşağıdaki numara veya e-posta adresi aracılığıyla başvuruda bulunabilirler.

Telefon: +90 (530) 8871190


Etiketler; #SES #todep
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.