"SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN HERŞEYE GEREK VARDIR"

Türk Sağlık-Sen şube Başkanı Hüseyin Kararman, salgınla mücadele sürecinde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının yasal olarak şehit kabul edilmesini istedi.

"SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN HERŞEYE GEREK VARDIR"
14 Aralık 2020 Pazartesi 13:04

Kararman yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Türkiye’de salgınla mücadele eden kahraman sağlık çalışanlarından bugüne kadar 130 Binine corona virüs bulaşmış, 225 arkadaşımızda hayatını kaybederek şehit olmuşlardır.

Bu kadar açık ve net bir durum ortada iken sağlık çalışanları için Covid-19’un meslek hastalığı olarak belirlenmesinde bize göre zaruret vardır. Bu hem bir durumun tespiti hem de Covid-19’a yakalanan sağlık çalışanlarının hakları korumak için zorunludur. Nitekim bunu başta TBMM Sağlık, Aile, çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu olmak üzere birçok otoritede vurgulamıştır.Başvuru, illiyet bağı gibi bir takım şartlar yerine hastalık ve vefat tespitinin sağlık kurumlarınca yapılması yeterli sayılarak bu adım atılmalıdır. Tüm sağlık çalışanlarının beklentisi budur.

Ayrıca sağlık çalışanları vazife malulü değil şehittirler. Bu nedenlede hayatını kaybeden sağlık çalışanları için öteden beri istediğimiz; şehitlik ve geride bıraktıkları ailelerinin şehit yakınlarının haklarından faydalanmalıdırlar. Bu amaçla da yapılacak bellidir.  Terörle Mücadele Kanununun 21. Maddesine  ve 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkındaki  Kanun’da bazı düzenlemeler yapılarak bu durum hayata geçirilmelidir.

2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkındaki Kanuna  “Salgın, doğal afet veya felaketlerde görevleri veya Salgın hastalıklarla mücadeledeki görevleri nedeniyle hayatını kaybeden kamu görevlilerini” şeklinde bir ekleme yapılarak sağlık çalışanlarının şehitlik statüsünün haklarından yararlanmaları sağlanmalıdır.

Sağlık çalışanları için herşeye gerek vardır ve yapılmalıdır. Bugüne kadar süren ihmallere bir son verilmeli, çalışanın emeği, alın teri ve hakkı teslim edilmelidir."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.