Sağlık Bakanı Koca: Hedef günlük 10-15 bin test

Corona virsünün yayılmasını önlemek için alınan önlemlerle ilgili olarak mecliste bilgi veren sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugüne kadar 10 bin testin yapıldığını hedefin ise günlük 1-15 bin test yapmak olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Koca: Hedef günlük 10-15 bin test
19 Mart 2020 Perşembe 15:26

Corana virüsün kuluçka süresinin asgari iki azami 14 gün olduğunu belirten Koca, “Dünya Sağlık Örgütü’nün raporuna göre ölüm hızı yüzde 3.8 olarak bildirilmiştir. Hastalığın ülkemizde yayılarak salgın halini alması halinde toplam 25 bin 466 erişkin yoğun bakım kapasitesi var. Hastanelerimizde toplam 99 bin 797 hasta odamız tek kişilik olup, gerektiğinde izolasyon ya da yoğun bakım yatağı olarak kullanılmaya uygundur. Şehir hastanelerimiz bu konuda önemli bir katkı sağlamıştır. Fiziki ve teknolojik alt yapı açısından olası kötü senaryolara karşı hazırız” dedi.

10 binden fazla test

Bugüne kadar 10 bini geçen test yaptıklarını belirten Koca,  “Hedef günlük 10-15 bin test. Bir iki gün içerisinde hızlı tanı kiti devreye girmiş olacak. Yakında neredeyse bütün büyük şehirlerde test yapabilir olacağız. İki gün önce altı üniversitemize talepleri olmadığı halde her birine 50 bin maske gönderdik. Covid-19 olası vaka tanımına uyan hastalarda solunum yolu numuneleri referans laboratuvarda çalışılmakta ve 16 ilde hizmet veren laboratuvarlarda değerlendirilmektedir. Laboratuvar sayımız kısa zaman içinde 25 ilde toplam 36’ya çıkacaktır. Bugün itibariyle iki vakıf üniversitesinin devreye girmesiyle 18 merkez de çalışmaya başladı.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.