Saç Ekimi İşlemi

Saç ekimi genellikle genetik olarak saçı dökülmeye yatkın kişilerde tercih edilen kalıcı saç dökülmesi problemi çözümüdür. Saç dökülmesi özellikle erkeklerin zamanla dökülmeye başlayan ve belirli bir seviyeden sonra estetik açısından olumsuz durum oluşturan bir sorunudur. Kullanılan şampuan ya da medikal ilaçlar ise saç dökülme problemini geciktirse ya da yavaşlatsa da kalıcı bir çözüm sunmamaktadır. Bu nedenle birçok kişi saç ekimini tercih etmektedir.

Saç Ekimi İşlemi
15 Mart 2021 Pazartesi 12:20

FUE Ameliyatsız Saç Ekimi

Saç ekimi dendiği zaman akıllara direkt olarak saç derisinin delindiği ve saç köklerinin yerleştirildiği yöntem gelmektedir. Ancak bu yöntem uygulanabilen tek yöntem değildir. FUE ameliyatsız saç ekiminde herhangi bir kesilme, delme gibi işlem uygulanmaz. Bu işlemde;

·       Alanında uzman kişiler özel cihazlar kullanmaktadır. Bu özel cihazların tamamı Nişantaşı estetik kliniğimizde bulunmaktadır.

·       Bu işlem gerçekleştirilirken öncelikle donör bölgeden seçilen saç kökleri alınır. Bu saç kökleri ekim işleminde kullanılacak saç kökleridir.

·       Ardından alınmış saç kökleri uygulama bölgesine implant yöntemi ile uygulanır. Böylece herhangi bir kesik ya da deliğe ihtiyaç duyulmaz.

·       Burada gerçekleştirilen ekim işlemi toplu bir ekim işlemi değildir. Tek tek saç kökleri uygulanır. Bu nedenle tamamlanması zaman almaktadır.

DHI Yöntemi İle Saç Ekimi

DHI yöntemi saç ekiminde kullanılan bir diğer yöntemdir. Bu yöntem sonucunda kişilerin saç yapısı oldukça doğal bir görünüme sahip olmaktadır. Kendine ait uygulama yöntemi olan DHI yöntemi;

·       Kullanılan cihazlar olarak FUE ameliyatsız saç ekimi ile benzerlik göstermektedir. Bu nedenle işlem mutlaka alanında uzman kişiler tarafından gerçekleştirilmelidir.

·       Bu işlem uygulanırken donör bölgeden greftler alınır. Griftler alınırken genellikle iz bırakmaması için kulak arkası ve enseden alınır. Eğer yeterli donör bulunmazsa sakaldan ya da göğüs kıllarından da greft alınabilmektedir.

·       Alınan greftler uygulama yapılacak bölgeye implant yöntemi ile enjekte edilir.

·       Bu işlemde tüm saç greftleri tek tek yerleştirilir ancak tüm işlem tek seans içerisinde tamamlanmaktadır.

Kök Hücre İle Saç Ekimi

Kök hücre ile saç ekimi işleminde doğrudan saç greft ya da kökleri kullanılmaz. Bu yöntemde amaçlanan yöntem saç derisinin yeniden canlanmasını sağlayarak saçların çıkması için gerekli ortamın sağlanmasıdır. Elbette ki tüm estetik operasyonlar gibi saç ekimi işlemi de uzmanlığı kanıtlanmış profesyonel doktorlar tarafından yapılmalıdır.

Dr. Ufuk Alatekin bu işlem gerçekleştirilirken oldukça titiz davranmaktadır. Aşamalar şu şekildedir::

·       Karın ya da kafa dokusundan yağ alınır. Alınan bu yağlardan kök hücreler ayrıştırılır.

·       Ardından alınan kök hücreler laboratuvar ortamında kullanıma uygun hale getirilir.

·       Uygun hale getirilmiş dokular kafa derisine enjekte edilir.

·       Bu işlem sırasında hastaya lokal anestezi uygulanmaktadır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.