SAATLER OLSUN…

Gürol Yer yazdı...

SAATLER OLSUN…
09 Şubat 2018 Cuma 11:52

Kış aylarını doğru dürüst kar görmeden sonuna gelmenin günlerindeyiz.

Geçen sürede en çok konuşulan ve tartışılan konularından biride gerçek anlamda mağduriyetini yaşadığımız saatlerin geri alınmamasıydı.

Saatler merkezi hükümet kararıyla bir anlamda geleneksel olarak ileri, geri uygulamasıyla enerji tasarrufu sağlamak için düzenlenmekteydi.

2017 yılında konuda bir değişikliğe gidildi durum sabitlendi.

Alışkanlıktan mıdır nedir bilemiyoruz ama gelinen durumda çevremize baktığımızda bir memnuniyetsizlik bir olumsuzluk olduğu gözleniyor.

Amerikalı Benjamin Franklin’in icadı olan bu durumun Kefere Amerika’ya kızgınlığımızın yaşandığı süreç gereği uygulama iptali ile karşı karşıya kaldı demek işin esprisi olur sanırım.

Yaz dönemi için pek sıkıntı olacağını sanmıyorum ama gelecek kış döneminde bu sene yaşadığımız durum değişikliklerinin devam edeceğini düşünürsek konu yine tartışılacak, yine gündemde kalacaktır.

Çocuklar karanlıkta okula gidecek, gece soğuğunda sokakta, yolda olacak. Benim en takıldığım nokta bu.

Zincirleme etkiyle evden okula giden bir olumsuzluk yaşattığı gün kadar gerçek bir durumdayız.

Çalışanlar içinde, esnaf içinde sıkıntıları, zorlukları olduğunu bildiğim saat uygulaması konusunda çok detaya girmeden konunun kazanç kısmında olanlardan bahsetmek istiyorum.

Biliyorsunuz ülkemizde 2010 yılında tüm elektrik dağıtım bölgelerinin özelleştirilmesiyle son dönemin revaç şirketleri ülke genelinde her biri bir bölgenin elektrik dağıtımın aldı ve işletmeye devam ediyorlar.

Yanmayan sokak lambaları, ansızın gelen elektrik kesintileri sıkça hissedilen alışkanlıklarımız oldu.

İşin tuhaf tarafı ise özelleştirme sürecinin neticesi faturalara çok acı yansıdı bu ayrı bir yazı konusu.

60 TL sarfiyat bedeli olan bir faturayı 101 TL öder duruma geldik…

Evimizin penceresinden sabah 08.00 de baktığımızda tüm dairelerin ışıklarının yandığı, işyerlerinin ışıl ışıl olduğu bir ortamda ben derim ki; bu saatlerin ayarlanmamasından en çok faydalanan elektrik şirketleridir.

Elektrik şirketlerinden gelen yüklenmiş faturaları ödeyen vatandaşa ise saatler olsun derim…


Etiketler; #gürol yer
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.