Saadet Partisi taksi ve servis esnafına destek istedi:

Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl taksi ve servis esnafının zor bir süreçten geçtiğini belirterek, "Taksicilerimize özel destek paketi hazırlanmalı bu süreçte mağdur olan taksicilere nakit desteği yapılmalı, servişçilik yapan esnaflarımızın ihalede taahhüt edilen ödemeleri mücbir sebep sayılmalı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 180 gün üzerinden ödemeleri yapılmalıdır“ dedi.

Saadet Partisi taksi ve servis esnafına destek istedi:
28 Nisan 2020 Salı 13:36

Bingöl yaptığı açıklama şu ifadelere yer verdi: Tek ve çift plaka uygulamasına geçen taksicilerimizin gelir kaybı görmezden gelinmemelidir. İçinde bulunduğumuz bu süreçte işleri durma noktasına gelen taksicilerimiz için acil olarak taksi kira desteği sağlanmalıdır. Taksicilerimize en az 6 ay geçerli olmak üzere ucuz akaryakıt desteği sağlanmalı, sarı kart gibi bir uygulama ile taksicilerimize devlet akaryakıt konusunda yardımcı olmalıdır. Taksicilerimize özel destek paketi hazırlanmalı bu süreçte mağdur olan taksicilere nakit desteği yapılmalıdır.

Hem okulların tatil edilmesi hem de sokağa çıkma yasağı ile birlikte işleri durma noktasına gelen servisçi esnaflarımız asla ihmal edilmemelidir. Taşımalı eğitimde servişçilik yapan esnaflarımızın ihalede taahhüt edilen ödemeleri mücbir sebep sayılmalı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 180 gün üzerinden ödemeleri yapılmalıdır. Kamu bankalarına olan borçları faizsiz olarak 1 yıl ertelenmeli, ayrıca kriz boyunca para kazanamayacak esnafımıza nakdi yardım yapılmalıdır. SGK ve BAĞ-KUR ödemeleri devlet tarafından karşılanmalıdır. Zorunlu sigorta ve kasko ücretlerinde indirime gidilmelidir. Koronavirüs sonrası yaşanacak ekonomik daralma göz önünde bulundurularak kamu kurumlarındaki ihalelerde 3 yaş 7 yaş gibi araç yaş şartları kaldırılmalı, esnaflarımızın mevcut araçları ile çalışmalarına olanak sağlanmalıdır.

ÖTV'siz akaryakıt desteği sağlanmalıdır. Bu düzenlemeler ile mağduriyetler giderilerek servişçi esnaflarımız bu zor günleri refah içinde geçirmelidir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.