REYSAŞ işçileri 39. gününde…

REYSAŞ’ta işten atılan 15 işçi hak arama talepleri devam ediyor. Direnişin 39. gününde seslerni duyurmak için açıklama yapan Nakliye İş Sendikası Anadolu Şube Başkanı Ali Özçelik, işçiler işine geri alınıncaya kadar ve toplu iş sözleşmesi imzalanıncaya kadar direnişlerinin devam edeceğini söyledi.

REYSAŞ işçileri 39. gününde…
29 Aralık 2018 Cumartesi 14:57

Eskişehir Demokrasi için dayanışma Platformu bileşenlerinin de destek verdikleri açıklamada Nakliyat İş Sendikası Anadolu Şube Başkanı Ali Özçelik şu ifadelerde bulundu: Sendikaya üye olmak anayasal bir haktır. Bu hak yasalar ve uluslar arası sözleşmelerle de güvence altına alınmıştır. Bu nedenle Reysaş İşverini anayasal suç işlemektedir. Sendikamız tehdit ve baskılar için Cumhuriyet Savcılığına sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunmuştur. Büyük bir firmanın taşıt muayene istasyonlarındaki işçilerle uğraşması, onların ekmeğini ellerinden alarak, işsizlik cehennemine atması kabul edilemez. Reysaş işvereni ne yaparsa yapsın biz sendika olarak üyelerimizden, örgütlülüğünüzden vazgeçmiyoruz. Bir an önce bu tehdit ve baskılara son vermeli, atılan üyelerimizi işe geri almalıdır. Sendikasına, ekmeğine, geleceğine onuruna sahip çıkan üyelerimiz işe geri alınıncaya Reysaş’da toplu iş sözleşmesi imzalanıncaya kadar haklı ve onurlu mücadelemiz devam edecektir.

Akyazı: İşçilerin yanındayız

Eskişehir Demokrasi için dayanışma Platformu adına konuşan Kristal İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Erdal Akyazı ise  Nakliyat İşçilerinin direnişlerini desteklediklerini ve her zaman yanında olacaklarını belirterek, “Sadece sendikalı oldukları için işten atılan bu işçi arkadaşlarımız, soğuk yerde direniyorlar. İstedikleri sendikalı olmak ve evlerine ekmek göndermektir. Burada işçilerimizin aileleri ve çocukları da var. İşçilerin sendikal haklarını kullanmaları ve mücadelelerini platform olarak destekliyoruz ve yanlarındayız. Eskişehirlilerin bu işçilerin haklı mücadelesine destek vermelerini istiyoruz” dedi.

Devlet bizden yana olmalı

Basın açıklamasında konuşan işten atılan bir işçi ise 10 yıldır bu işyerinde çalıştığını belirterek  “Anayasal hakkını kullanarak sendikalı olduk.  Devletimizde, uzmanlarda bizlere destek vermeli. Çünkü biz yasal hakkımızı kullandık. Kış aylarında işten attılar. Biz ailemize ve çocuklarımıza aş ve ekmek götürmek zorundayız. Devlet bizden yana olmalı” konuştu.

.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.