REKTÖR HASAN GÖNEN İSTİFA ETTİ

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hasan Gönen istifa etti.

REKTÖR HASAN GÖNEN İSTİFA ETTİ
11 Nisan 2018 Çarşamba 11:50

Prof. Dr. Gönen, ESOGÜ Eğitim Fakültesi'nde Araştırma Görevlisi Volkan Bayar'ın, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çağlak ve Arş. Gör. Yasir Armağan'ı bulundurma ruhsatlı silahıyla ateş ederek öldürmesinin ardından yaşanan gelişmelere ilişkin makamında basın toplantısı düzenledi.

Yaşanan olay sonrası büyük bir üzüntü duyduklarını dile getiren Rektör Gönen, olay sonrası yapılan bazı açıklama ve haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Gönen, “ Yapılan açıklamalar 15 Temmuz sonrası KHK ile uzaklaştırılan ya da FETÖ üyesi bağlantısı olduğu iddiasıyla görevlerinden alınan kişilere ait taraflı iddialardır. Olayın sıcaklığı ve kaybettiğimiz değerlere olan saygımız gereği yürüttüğümüz kamu görevinin gereği olarak şimdiye kadar bir açıklamada bulunmadık. Yüce Türk adaleti sürecin sonunda gerçekleri ortaya çıkartacaktır.” dedi.

FETÖ İLE İHRAÇ EDİLENLER KENDİ ÇIKARLARI DOĞRULTUSUNDA KONUŞUYOR

Katil Volkan Bayar ile ilgili ortaya atılan iddiaları değerlendiren Gönen, “15 Temmuz 2016 sonrası FETÖ ile irtibatlı olanlarla ilgili olarak Osmangazi Üniversitesinde sadece katil Volkan Bayar’ın iddialarına dayanılarak bazı kişiler hakkında soruşturma açıldığı ve işlem yapıldığı iddiası gerçek dışıdır. Cinayetleri işleyen Volkan Bayar dahil üniversitemize o dönemde verilen tüm ihbar belgeleri dikkatle incelenmiş ve devletimizin ilgili kurumlarından gelen bilgiler ile birlikte değerlendirmeler yapılmıştır. Sadece bir dilekçe ile işlem yapıldığı iddiası FETÖ ile mücadele eden devletimizin ve tüm kurumlarını da töhmet altında bırakan bir durumdur. Kullanılan tüm deliller devletimizin ilgili kurumları tarafından üniversitemize verilen delillerdir. KHK ile FETÖ bağlantıları nedeniyle ihraç edilen ve gündemi kendi çıkarları doğrultusunda kullanma çabasındaki kişiler hakkında sadece Volkan Bayar’ın iddialarıyla hiçbir soruşturma açılmamıştır.” ifadelerini kullandı.

İLK ŞİKAYET DİLEKÇESİ ARALIK 2017’ DE

Katliamı gerçekleştiren Bayar hakkında Üniversite yönetimine sunulan dilekçeler hakkında açıklama yapan Gönen, “Katil Volkan Bayar’ın iftira niteliğinde ihbarlarda bulunduğuna yönelik ilk başvuru dilekçesi 27 Aralık 2017 tarihinde verilmiş olup katil Bayar hakkında derhal soruşturma başlatılmıştır. Son olarak merhum Yasir Armağan tarafından 23 Mart 2018 tarihinde verilen şikayet dilekçesi üniversitemizce işleme konulmuş Volkan Bayar ve eşi hakkında soruşturma 27 Mart 2018 tarihinde açılmıştır. Bayar hakkında verilen dilekçelerin işleme konulmadığını söylemek gerçek dışıdır.” Diye konuştu.

HAKLARINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUM

Katliam sonrası üniversite öğretim üyelerinin açıklamalarının vahim olduğunu söyleyen Gönen,”Ayşe Aypay ve Neslihan Bay, katil Volkan Bayar’ın kendileri ve eşleri hakkında FETÖ üyesi olduğu hakkında suçlandılar dilekçelere istinaden eşleri Ahmet Aypay be Yalçın Bay’ın KHK ile görevden alındıklarını beyan etmektedirler. Ancak devletimizin ilgili kurumlarından kendileriyle ilgili başka bir veri tarafımıza verilmediğinden Ayşe Aypay ve Neslihan Bay’ın halen üniversitemizde çalışıyorlar. Ayşe Aypay’a 3 hafta önce profesör kadrosu verdik. Görevi başında şehit olan mesai arkadaşlarımızın cinayet kurban gittikleri anda Prof. Dr. Ayşe Aypay’ın yönetime karşı içinde tuttuğu kini, öfkeyi ortaya atması düşündürücüdür. Ahmet Aypay, Yalçın Bay ve Selahattin Turhan ile Üniversite Öğretim Üyesi Mesut Küçükkalay  cenaze töreninde de yönetime intikam duyguları ile hakaret etmiş, algı yönetimi ile kendine fırsat sağlamışlardır. Bu isimler hakkında suç duyurusunda bulunuyorum.”

Gönen açıklamasını şöyle tamamladı: “Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ailesine teşekkür ediyorum. Devletimizin bekası, soruşturmanın selameti ve üniversitemizin yıpratılmaması adına görevimden istifa ediyorum”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Anadolu - 6 yıl önce
Anadolu Üni. Rektörü ne olacak. Onu da çağırın. İllaki benzer olaylar buradad da mı olması gerekiyor.