PROJENİN TOPLAM MALİYETİ:11.400.000 TL

Temelden yüksekliği 29 metre olup 530 bin metre küp su biriktirme hacmine sahip olan Mihalıççık Güreş Gölet’i tamamlandı

PROJENİN TOPLAM MALİYETİ:11.400.000 TL
25 Aralık 2020 Cuma 10:44

DSİ Genel Müdürlüğü olarak bu kapsamda Eskişehir’de bir göleti daha tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Eskişehir Mihalıççık Güreş Gölet’inin gövde dolgusunu tamamlayarak su tutmaya başladık. Mihalıççık Güreş Gölet’inde depolanacak su ile 1.110 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacaktır. Bununla birlikte projenin tamamlanması ile bölgede istihdama katkı sağlanması ve yapılacak sulu tarım ile birlikte 2020 birim fiyatları ile milli ekonomiye yıllık 1 milyon 842 bin 600 TL gelir artışı sağlanmanı hedeflemekteyiz.Mihalıççık Güreş Gölet’inin Eskişehir iline ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. ’dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.