Prof. Dr. Uğur Bilge

Prof. Dr. Uğur Bilge
28 Eylül 2021 Salı 23:51

Ne yalan söyleyeyim; ben aşıya gitmedim aşı ayağıma geldi.

Gideceğim, sıraya gireceğim, anlamsız bir bekleme falan filan derken aşı olmamak için elimden gelen tüm bahaneleri kullandım.

Çok uzak, zamanım yok, aman sende derken, neredeyse gittiğim her kapıda aşı karşıma çıkınca kolu sıvamak zorunda kaldım.

Bazen bir sokak başında, bazen bir AVM’de, bazen görüşmek için gittiğim bir yerde.

Hazır ve nazırdılar.

Aşılama süreci başlar başlamaz Eskişehir’de olağanüstü çabayı hepimiz gördük.

Gerek STK’lar ile yapılan ortak aşılama çalışmaları, gerek ise diğer kurumlar ile iş birlikleri Eskişehir’in aşılamadaki başarısını açıklamaya tek başına yeterli değil.

Devlet dairelerine gitmemek için bin bir türlü bahanenin arkasına sığınan benim gibileri bile çaresizce, kolu sıvamak zorunda bırakan bir hassasiyetle şehrin her köşe başında karşılaştık.

Ta başından beri Eskişehir aşılama konusunda en başarılı iller arasında yer alıyorsa, bunda şüphesiz İl Sağlık Müdürü Uğur Bilge’nin büyük payı var.

Sadece aşılama süreci değil elbet.

Zaman zaman rakamları açıklamıyor diye kızdığımız Prof Dr. Uğur Bilge sayıların en aza indirilmesi için de elinden geleni yapıyordu. Pandeminin başından itibaren odasına kapanıp, takip etmedi. Hastanelerden bildirdi çoğu kez. Sonra ilçelerdeydi. Taburcu olan hastaları alkışlarken de gördük. Gecenin bir yarısı nöbet tutan sağlık çalışanlarıyla da. Korona kol geziyordu, haliyle o da nasibi alıp yatağa düştü.

Pandemiydi, hepimiz gergindik televizyon ekranlarında verilen sayılar can yakıyordu Uğur Bilge’ye çemkirdik.

Üslubundan taviz vermedi, soğukkanlılığını korudu, paniğe fırsat sunmadı.

Şuanda rakamlar ülke genelinde yeniden artıyor.

Eskişehir aşılamada üst sıralarda yer alıyor.

Salgının başında, en güveniliri isimler arasında yer alan Fahrettin Koca’nın, pandemi fırtınasıyla o güveni erozyana uğrarken, pandemi başında hükümetin saklayın dediği rakamları vermediği için güvenmediğimiz Uğur Bilge, pandemi sürecinde güven vererek ilerledi.

Yolu açık olsun…

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.