Prof Dr Nurettin Erben başhekimlik görevinden neden istifa etti

Bir kutlama sırasında ellerin kalp şeklinde yapılarak çekildiği fotoğraf sonrasında bazı AK Partililer Osmangazi Üniversitesi Rektörülüğüne baskı uyguladığı rektörün bu baskıya daha fazla dayanamayarak Osmangazi Başhekimi Erben'in istifasını istediği iddia edildi. Erben ile birlikte 2 yardımcısının da istifa ettiğini yazan Murat Taşkın "AK Parti içinde bir grup ve AK Partiye yakın bir sendika başkanının baskısı, eliyle kalp işaret yaptığı ve bu işaretin Millet İttifakı sembolü olduğu gerekçesiyle koskoca hastane başhekimi istifa ettiriliyor!" yorumunda bulundu.

Prof Dr Nurettin Erben başhekimlik görevinden  neden istifa etti
06 Haziran 2023 Salı 10:35

Bugünkü köşesinde Osmangazi Tıp Fakültesinde yaşanan olayları kaleme alan Sakarya Gazetesi köşe yazarı Murat Taşkın, Başhekim Nurettin Erben'in istifa etme sürecini anlattı. Taşkın, bir kutlama sonrasında çekilen fotoğrafın istifaya neden olduğunu belirtti. Taşkın'ın gündeme taşıdığı olaya göre, bir kutlama sırasında ellerin kalp şekline getirilerek çekilen fotoğrafı gören bazı AK Partililer ve Sağlık Sen Şube Başkanı, Osmangazi Üniversitesi rektörlüğüne baskı da bulunuyor. Rektörlük bu baskılara dayanamayarak Osmangazi Üniversitesi Başhekimi, Nurettin Erben'in istifasını istiyor. Erben'in istifası ardından iki yardımcısı da yapılanı haksız bulup, istifa edenler arasında yer alıyor. Tek bir fotoğraf karesi Osmangazi Tıp fakültesini resmen tarumar ediyor.  Taşkın köşesinde "Sonuç olarak…
AK Parti içinde bir grup ve AK Partiye yakın bir sendika başkanının baskısı, eliyle kalp işaret yaptığı ve bu işaretin Millet İttifakı sembolü olduğu gerekçesiyle koskoca hastane başhekimi istifa ettiriliyor!
Rüşvet yok, zimmet yok, görevi kötüye kullanma yok, baskı yok, zulüm yok, yok da yok…
İstifayı gerektirecek tek şey: belki de gayrı ihtiyari eliyle kalp işareti yapmış olması…
Ve bu anlattığımız olayların tümü, küçük bir sağlık ocağında falan değil,  bölgenin en büyük kapasiteye sahip koskoca üniversite hastanesinde yaşanıyor iyi mi?" yorumunda bulundu. 

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.