Porsuk Çayı için tehlike çanları çalıyor

Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği ( ESÇEVDER ) uyardı. Porsuk Çayı yosun tutuyor balık ölümleri yaşanabilir.

Porsuk Çayı için tehlike çanları çalıyor
30 Temmuz 2023 Pazar 15:43

Porsuk çayı Beykikova da yosun tutmaya başladığını belirten Eskişehir Çevre Koruma Derneği Başkanı Sadık Yurtman, “Yodun tutması kirliliğin arttığını gösterirken, çok yakında balık ölümleri ile karşı karşıya kalacağımızı düşünüyor ve  bunun önüne geçilmesi için yetkililere sesleniyoruz” dedi.

Balık ölümlerinin bir çevre felaketi olacağını belirten Yurtman,  “Balıkların ölmesi balıklardan beslenen su samuru, balıkçıl kuşlar vb  doğal hayatın zarar görmesine,       Flora ( bitki )  ve Fauna’ nın  ( hayvan türleri ) dengesinin bozulmasına sebep olacaktır

Porsuk çayının Beylikova da yosun tutmasının nedenlerinden biride yeterli debide beslenmemesi anlamını taşımakta olup, yine Porsuk çayı Beylikova da kurutulacak mı sorusunu da akıllara getirmektedir.                       Porsuk çayı  yüzeyinde oluşan  yosunlar su yüzeyini tamamen  kapladıklarından dolayı güneş ışınları dibe ulaşamamakta ve eko sistemin dengesi bozulmakta, doğal yaşamı tehdit etmektedir. Bu sorunlar büyümeden yetkililerden bir an önce çözüm üretmelerini bekliyoruz” dedi.

   

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.