PORSUK ÇAYI BU HALDE

Odatv Porsuk Çayı'nı görüntüledi. Çayın büyük oranda kuruduğu, eskiden suların yer aldığı alanlarda insanların yürüdüğü görülüyor.

PORSUK ÇAYI BU HALDE
28 Ocak 2018 Pazar 11:14

İç Anadolu’yu bekleyen en büyük tehlike kuraklık. Uzmanlar yaptıkları açıklamalarda yakın zamanda bölgenin kuraklıktan dolayı büyük sıkıntılar yaşayacağını açıkladı.

İsveç'te, Türk ve İsveçli iki akademisyenin birlikte yaptığı bilimsel araştırmaya göre aşırı sıcak ve kuraklık nedeniyle Türkiye'de tahıl üretiminin 2050 itibarıyla yüzde 20 azalacağı belirtildi.

TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Başkanı Dr. Ali Uğurlu ise "Geçen yıldan bu yana yaşanan ciddi kuraklığın 2018 yılının Ocak ayına kadar devam etmesi önümüzdeki aylarda ve yazın da Ankara`nın bu kuraklığın sonuçlarından olumsuz olarak etkilenebileceği konusunda bir öngörünün ortaya çıkmasına neden olmaktadır" uyarısında bulundu.

PORSUK KURUDU

Kütahya Porsuk Çayı'nda çekilen görüntüler de durumun vehametini ortaya koyuyor. Çayın büyük oranda kuruduğu, eskiden suların yer aldığı alanlarda insanların yürüdüğü görülüyor.

2- 2 buçuk metrelere ulaşan derinlik şu anda 15 -20 santimetrede kalmış durumda.(ODA TV)


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.