Peki AK Parti ilçelerden neden umutlu?

SONER UÇAK YAZDI...

Peki AK Parti  ilçelerden neden umutlu?
30 Ağustos 2021 Pazartesi 13:12

Hergün pek çok anket bilgisi önümüze düşüyor “Cumhur ittifakı şu kadar oy kaybediyor, AK Parti’nin oyları eriyor” gibisinden.

Bir bakıyorsunuz İmamoğlu, Erdoğan’a fark atmış, bir bakıyorsunuz Yavaş ezmiş geçmiş.

Ülke genelindeki bu atmosferin Eskişehir’e de yansıması beklenir, öyle değil mi?

Ancak, konuşulanlara, tavırlara baktığınız zaman ortada çok başka bir tablo var.

İşin aslında yazacaklarım subjektif değerlendirmeler olarak görülebilir.

Ancak, hem bazı meslektaşların, hem de AK Parti’li ve CHP’li insanların söylediklerine tanık olunca, genel geçer bir kanının söz konusu olduğunu belirtmem gerekiyor.

O da; Eskişehir’de başta Odunpazarı ve Tepebaşı olmak üzere, ilçelerde CHP için işlerin hiç de ülke genelindeki gibi gitmediği.

Nedenleri kişiden kişiye değişebilir.

Ancak en önemli neden zannediyorum, CHP’nin ve CHP’li belediye başkanlarının Eskişehir’de önce gereksiz bir adım atması, ardından bu adımın gerekli olduğu yönünde kamuoyunu ikna etmeye çalışması. Enerjinin büyük bölümünü bu iş için harcanıyor.

Ayrıca, CHP içindeki bölünmüşlük CHP’yi kendi içine hapsederken, toplumdan gelen talepleri ıskalamasına yol açıyor ki, bu da dört başı mamur bir politikanın şehrin önüne koyulmasına engel oluyor.

Aklıma bir fikir geldi yazayım twitleri “hiçbir şey yapamıyoruz” görüntüsünü saklamaya yönelik adımlar gibi görünüyor. Fakat bu çabada CHP’nin kakofonik yapısını gizleyemiyor.

Üstelik, sosyal medyada pek çok doğruyu söyleyen birey ya da bireylerin mahallede, sokakta, cadde de çok sayıda yanlışa imza atması ya da hiçbir şey yapamaması durumu daha da acıklı kılıyor CHP açısından.

Geçtiğimiz yerel seçimlerde CHP çok şanlıydı.

Volkan Doğan’a “koş sen bu işi başarırsın” demişler, Volkan Doğan ise sadece koşmuştu. Hepsi o kadar. Performans olarak üst seviyelerde dolaşan Doğan, temsil yeteneği olarak vasatı geçemedi. Doğan hızını alamadı zannediyorum, seçimden sonra gören olmadı. Diğer taraftan Hasan Tuç zaten piyangodan çıkmıştı. Çıkması başlı başına bir sürprizdi, bu nedenle kimse kazanacağı yönünde diğer sürprize odaklanamadı. AK Parti’nin Alpu adayı evlere şenlikti. Seyitgazi’de hesap hataları vs…

Biliyorum, seçime daha uzunca bir vakit var.

Körleşmiş algılar, kişisel hesaplar ve ne için yan yana geldiklerini bilmediğimiz grupların yönlendirmeleriyle ilerleyen CHP’nin kalan zamanda kendisine doğru rota çizmesi pekala mümkün.

Ancak bugün, hem politika üretmek, hem de topluma hitap etmek konusunda ülke genelinde bu denli yıpranmış bir AK Parti’nin, Eskişehir ilçeleri konusunda bu denli umutlu olması garip değil mi?

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.