Pandemi nedeniyle yaşamını yitiren 422 sağlık çalışanının ismi yer alacak

Tepebaşı Belediyesi tarafından pandemi sürecinde yaşamını yitiren sağlık çalışanları anısına yapılan anıtı yerinde inceleyen Başkan Ataç, “Sağlık çalışanlarımız pandemi döneminin fedakar savaşçıları konumunda. Onların varlığı, bizim sağlığımız” dedi.

Pandemi nedeniyle yaşamını yitiren 422 sağlık çalışanının ismi yer alacak
22 Ağustos 2021 Pazar 13:43

Tepebaşı Belediyesi’nin pandemiden dolayı yaşamını yitiren sağlık çalışanlarının isimlerini ölümsüzleştirmek üzere yapımını sürdürdüğü anıt, yükselmeye devam ediyor.

Anıt, başta Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu’nda yer alan sanatçılar olmak üzere Türkiye’nin her yerinden seramik sanatçılarından gelen eserlerin birleşiminden oluşacak. Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da yapımı devam eden anıtı yerinde inceledi.

Başkan Ataç: Görmezden gelemeyiz

Konu hakkında değerlendirmede bulunan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da sağlık çalışanlarının pandemi sürecinde fedakarca görev yaptığını ifade ederek, “60’ı aşkın sanatçımızın elinden çıkan 450 eser Eskişehir’e ulaştırıldı. Anıtımızın üzerinde pandemi nedeniyle yaşamını yitirmiş 422 sağlık çalışanımızın ismine yer veriyoruz. Çalışmalar, Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu Sanat Danışmanımız Prof. Bilgehan Uzuner’in koordinasyonunda sürüyor. Koronavirüsün ülkemizde görülmesi ile birlikte sağlık çalışanlarımız yoğun hatta insanüstü bir azim ve fedakarlık ile görev yapıyor. Ben de bir hekim olarak, sağlığımızı borçlu olduğumuz sağlık çalışanlarımıza minnettarım ve teşekkürlerimi sunuyorum. Öte yandan sadece teşekkür etmek ne yazık ki yetmiyor. Koronavirüsün bilimsel gelişmelerin de ışığı ile etkisini azaltmasını umarken, görevleri uğruna hastalığa yakalanan hatta canlarını yitiren sağlık çalışanlarımızı görmezden gelemeyiz. Hem koronavirüs gerçeğini hatırlatmak, hem de toplum sağlığı için canını yitiren sağlıkçılarımızın adını ölümsüzleştirmek için bu anıtın çok önemli olduğuna inanıyorum” sözlerini kullandı.

“Toplum olarak üzerimize düşen görevler var”

Başkan Ataç ayrıca pandemi tehlikesinin sürdüğüne de dikkat çekerek, “Toplum olarak bizler, sağlık çalışanlarına destek olmalıyız. Bu desteği sağlamak için yapmamız gereken rehavete kapılmamak, tedbirleri gevşetmemek ve aşımızı yaptırmak olacaktır. Diliyorum ki sağlıkçılarımızın büyük emekler verdiği bu süreçte alın terleri, koronavirüse karşı deva olacaktır. Bizlerin göstereceği hassasiyet de onların omuzlarındaki yükü azaltacaktır. Sağlık çalışanlarımızın varlığı, bizlerin sağlığı demek. Her birine minnettarız. Bu duygu ve düşünceler ile koronavirüs dolayısıyla yaşamını yitiren tüm canlarımızı rahmetle anıyor, sağlık çalışanlarımıza başarılar diliyorum. Bu güzide anıtta emeği geçen tüm sanatçılarımıza da teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü-1 Caddesi’nde hazırlanan anıtın, yakın zamanda tamamlanması amaçlanıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.