ÖZTEKİN: MAĞDURİYET DEVŞİRME AMAÇLI BİR EYLEMDİ

Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin, Avukat Pınar Çelik Arpacı ile yemin ve ruhsat töreninde yaşanan gerginlikle ilgili açıklama yaptı. Öztekin açıklamasında, “Eskişehir Barosu provakatif eylemlerle mağduriyet devşirmek isteyenlere bundan sonra da izin ve prim vermeyecektir” ifadelerini kullandı.

ÖZTEKİN: MAĞDURİYET DEVŞİRME AMAÇLI BİR EYLEMDİ
03 Kasım 2017 Cuma 15:45

Açıklamada, Eskişehir Barosu’nun resmi bir faaliyeti olan yemin ve ruhsat törenlerinde stajyer avukatlara cübbe giydiren avukatların konuşma yapması şeklinde bir teamül ya da uygulamanın olmadığına dikkat çekildi.  Avukat Pınar Çelik Arpacı’nın, yemin eden meslektaşına cübbe giydirdikten sonra Baro Başkanı Rıza Özteki’in elini sıkmayarak nezaketsizlik yaptığı belirtilen açıklamada, Arpacı’nın kürsüyü işgal ederek törenin akışını engellediği ifade edildi. Açıklamada, Arpacı’nın kürsüde konuşma talebi provakatif amaçlı bir eylem olarak nitelendirildi. 

“Psikolojik ve fiziksel bir şiddet yok”

Yaşanan olayın bazı kesimler ve bir kısım görsel ve yazılı basında, kamuoyunda ‘kadına şiddet’ gibi değerlendirildiği belirtilen açıklamada, “Oysa, Baro Başkanının elini sıkmayan ve bu nezaketsizliği kürsüyü işgal ederek sürdürmek isteyen erkek bir avukat olsa da durum değişmeyecekti. Yani olay Av. Pınar Çelik Arpacı kadın olduğu için yaşanmamıştır. Olayda kesinlikle psikolojik ve fiziksel bir şiddet de yoktur” ifadeleri kullanıldı.

“Olayın gerçek sebebi komisyondaki görevlerine son verilmesi”

Açıklamada, olayın gerçek sebebinin Arpacı ile 5 avukatın Eskişehir Barosu İnsan Hakları Komisyonu’ndaki bir kısım faaliyetlerine ‘Avukatlık Yasası ve Meslek Kuralları’na aykırı görülmesini nedeniyle Yönetim Kurulu’nca son verilmesi olarak gösterildi.  Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Bu hususta Baro aleyhine açılan davada yürütmeyi durdurma talepleri de ret edilmiştir. Yönetim Kurulumuzca uygun görülmeyen basın açıklamalarını yapmakta ısrar etmeleri nedeniyle ilgili avukatların Komisyon üyeliklerine son verilmiştir. İlgili avukatların yapmayı öngördükleri basın açıklamalarının içeriği ve bu açıklamaları yapmakta ısrar etmeleri yönündeki işlem ve eylemleri İdari ve Ceza-i yönden Yönetim Kurulumuzca değerlendirilmekte olup gereken işlemler yapılacaktır.

“Mağduriyet devşirme amaçlı bir eylemdi”

1000 avukatı temsil eden Eskişehir Barosu Başkanı'nın elini sıkmayarak Eskişehir Barosuna ve 1000 avukata karşı nezaketsizlik yapan Av.Pınar Çelik Arpacı bu nezaketsizliği programda olmadığı halde kürsüyü işgal ederek devam ettirmek istemiş ve kendisine izin verilmemiştir. Eskişehir Barosu provakatif eylemlerle mağduriyet devşirmek isteyenlere bundan sonra da izin ve prim vermeyecektir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.