Özkavak: SES çalışanların haklı taleplerinin kazanılması için mücadele etmekten bir adım geri durmayacaktır

Sağlıkta şiddet yasasının çıkartılması, özlük haklarının iyileştirilmesi ve Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ne karşı 17-18 Şubat 2022 tarihlerinde yapılan iş bırakma eylemine katıldığı gerekçesi ile SES Eskişehir Şube Eş Başkanı Birtürk Özkavak ve üyelerine aylık ücretinden kesinti yapılmıştı. Cezaların iptali için dava sonucunda mahkeme istinaf yolu kapalı olacak şekilde cezaların iptal edilerek ücretlerin iadesine karar verdi.

Özkavak: SES çalışanların haklı taleplerinin kazanılması için mücadele etmekten bir adım geri durmayacaktır
26 Ekim 2022 Çarşamba 14:26

Eskişehir’de gerçekleştirilen iş bırakma eylemi sonrasında SES Şube Başkanı Birtürk Özkavak ile SES üyelerşinin ücretinde kesinti yapılmıştı. SES konuyu mahkemeye taşımıştır. Mahkeme istinaf yolu kapalı olacak şekilde cezaların iptal edilerek ücretlerin iadesine karar verdi. Konu il eilgili açıklamalarda bulunan SES Şube Başkanı Birtürk Özkavak,  “Kimi diğer sendikal ve dernek vb yapıların eylemler sonucu çalışanları kendi başına bırakması, cezalara itiraz edilmemesi gerektiği konusundaki telkinleri ve mücadele etmeyerek çok sayıda sağlık emekçisinin mağduriyetine göz yummalarıdır. Çalışanlar bu tutumu unutmamalı ve sorgulamalıdır. Bu süreçte sendikamız SES bir kez daha farkını ve niteliğini ortaya koyarak cezalandırılan tüm üyeleri için merkez hukuk bürosu aracılığı ile dava açarak etkin bir şekilde müdahale etmiştir.

Buradan bir kez daha sesleniyoruz sendikamız SES çalışanların haklı taleplerinin kazanılması için mücadele etmekten bir adım geri durmayacaktır. Çalışanlarını üyelerini hiçbir zaman yalnız bırakmayacaktır. Çünkü SES; hükümetlerin şu ve ya bu partinin, meslek grubunun, sendikası değil sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin ayrımsız tümünün sendikasıdır. Bu vesileyle tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini gerçek sendikaya SES e üye olmaya davet ediyoruz” dedi.


Etiketler; #SES #özkavak
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.