Özkavak: Mücadelemizi yükselteceğiz

SES Şube Yönetim Kurulu adına Birtürk Özkavak, “Tüm kayıplarımızın karşılanmasını insanca yaşanacak ücretler verilmesini talep ediyoruz. Toplu sözleşmenin yenilenmesini çalışanların taleplerinin karşılanmasını istiyoruz.” dedi.

Özkavak: Mücadelemizi yükselteceğiz
03 Ocak 2022 Pazartesi 13:59

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şube Yönetim Kurulu Adına açıklamalrda bulunan Birtürk Özkavak, “2022 yede ne yazık ki zamlarla girdik. Elektrik %50-125,doğal gaz %25 Benzine mazota gelen zamlar, vergi artışları,köprülere ve oto yollara gelen zamlar.Üstelik zamların tarihi de çok manidar.Memur maaşları için baz alınan enflasyon farkının daha düşük tutulması için ocak ayının gelmesi beklenmiş.” dedi. Özkavak, Zamlar ve artan hayat pahalılığının emekçiler için bir kangren boyutunu ulaştığını belirterek, “Tüm temel tüketim ihtiyaçlarına,günlük zorunlu ihtiyaçlara gelen zam geçen yıla göre yüzde yüzü bulmuştur.Ama reel gelirlerimizdeki artışlar çok komik düzeyde kalmıştır. Oysa daha bir hafta kadar önce, doların düşürülmesiyle fiyatların ucuzlayacağı propaganda edilerek büyük bir beklenti yaratılmıştı. Bu sahte görüntü bir hafta bile sürmedi. Emekçiler acımasız tabloyla bir kez daha karşı karşıya kalmıştır.” diye konuştu.

Mücadelemizi yükselteceğiz

Özkavak, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

Önümüzde ağır bir kış vardır. Doğalgazın elektriğin benzinin kömürün suyun ekmeğin ve tüm temel gıda maddelerinin giysi vb fahiş fiyatlara yükselmesiyle yaşantımız tam bir kabusa dönmüştür. Tüm suni gündem yaratma çabalarına karşı temel sorunumuz hayat pahalılığı yoksulluktur. Bütün emekçiler gibi sağlık ve sosyal hizmet emekçileri de yaşanan bu kirizin sorumlusu değildir. Ama ne yazık ki olumsuzlukları yaşayan yoksullaştırılan tüm temel ihtiyaçlarını bile karşılamaktan uzak bırakılan onlar oluyor.Bunu kabul etmiyoruz.

Emekçilerin yoksulluğunun en büyük sebeplerinden biride yüksek maaşlı malum “sendika “

yöneticileridir. Toplu sözleşme masalarında %3-5 lere imza atan, bunu bir başarı gibi pazarlayan, iktidarla al takke ver külah ilişkisinde olan, iş birlikçi sendika yöneticileridir. Ne kadar maaş aldıklarını, kendilerine hangi oranda artış yaptıklarını biz biliyoruz ama acaba açık yüreklilikle sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine bunu açıklayabiliyorlar mı? Bu günlerde sanki hiçbir sorumlulukları yokmuş gibi, emekçileri beklentiye sokmaya devam ediyorlar. Ancak artık mızrak çuvala sığmıyor. Bugün kamu emekçilerinin emeklilerinin maaş artışları gündemdedir. Tüm kayıplarımızın karşılanmasını insanca yaşanacak ücretler verilmesini talep ediyoruz. Toplu sözleşmenin yenilenmesini çalışanların taleplerinin karşılanmasını istiyoruz. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçilerinin maaşları insanca yaşayacak düzeye çıkarılmalıdır. Ödemeleri tek kalemde toplanmalı emekliliğe yansımalı 3600-7200 ek gösterge kademeli olarak uygulanmalı yıpranma payı genişletilmelidir. Tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine kış boyunca doğalgaz elektrik su ulaşım indirimi uygulanmalıdır.

Ayrıca halkımızı ve bizleri her geçen gün daha yoksullaştıran zamlar geri alınmalıdır. Vergi adaletsizlikleri giderilerek adil bir vergilendirme yapılmalı çok kazanandan çok emekçilerden az vergi alınmalıdır.

Soframıza uzanan ekmeğimizi küçülten bizi her gün yoksullaştıran zamlara karşı mücadelemizi daha da yükselteceğiz. İnsan gibi yaşamak için mücadele etmekten başka yolumuz yok. Ekmeğimize göz dikenleri uyarıyoruz.Buna izin vermeyeceğiz.Açlığa yoksulluğa güvencesizliğe baskıya karşı daha çok SES çıkartarak önümüzdeki günlerde daha etkili eylem ve etkinlikler yapacağız.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.