Özkan Alp’e rağmen Kazım Kurt kaybedebilir mi?

Soner Uçak yazdı...

Özkan Alp’e rağmen Kazım Kurt kaybedebilir mi?
07 Şubat 2024 Çarşamba 16:43

CHP Genel Kurulu öncesinde Kazım Kurt’un yeniden Odunpazarı adayı olabilmesi için bir mucize gerekiyordu.

O mucize, genel başkan değişimi ile gerçekleşti. Aday yapılmaz denen Kazım Kurt yeniden Odunpazarı’na aday.  

Hatırlayalım, yerel düzeyde CHP’nin tek sahibi olmak isteyen ve bunu gayet kaba yöntemlerle dışa vuran Kurt’a, CHP’lilerin ciddi tepkisi vardı. Nitekim CHP’nin Eskişehir kongresinde bu tepki vücut bulmuştu.

Yalnız bu değil elbette. Kazım Kurt ister kabul etsin, ister etmesin kurduğu ekip tarafından ciddi şekilde zayıflatıldı. Şöyle bir düşünün; doğru olsun ya da olmasın ekibi hakkında ortaya atılan tüm berbat iddialar kendisine alanda bir karşılık buluyor ya da yakıştırılıyordu. Kimse "yapmazlar etmezler" demiyor, diyemiyordu. Bu tam bir güven sarsılması halidir.

 Üstüne üstlük Eskişehir’de konuşulmayan pek çok şey aslında herkes tarafından bilinen, konuşulanlar ise herkes tarafından bilinmeyenlerdir genellikle.

Bu görüntü ile yerel seçim startını veren Kazım Kurt’un kazanması için bir başka mucize gerekiyordu.

Burhan Sakallı, Hamid Yüzügüllü, Süleyman Ekşi, Murat Özcan ve Hasan Hüseyin Köksal gibi siyaseti bilen, alanı tanıyan veya kendisine karşılık bulabilecek, Kurt karşısında söylem üstünlüğü ele geçirebilecek pek çok isim arasında bana kalırsa en zayıf halka olan Özkan Alp’in AK Parti tarafından aday gösterilmesi bir başka mucize değilse nedir?

Fakat, yine de içinde CHP’lilerin de yer aldığı anti Kazım Kurt cephe Kurt ile mücadeleyi sürdürecek. Kazım Kurt’un kalan süreç içerisinde değiştiğini göstermekten başka şansı yok. Kapsama alanını arttırması, CHP içinde sadece bir kesimin başkanı olmaktan uzaklaşması, kalan kısa süre içerisinde zor. Fakat Kurt, bu kısa süre içerisinde “değişimi” gerçekleştiremez ise   “çok rahat kazanırım” dediği seçimde Özkan Alp mucizesine imza atabilir.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ugur - 3 ay önce
Özkan alp diğer saydığınız aday adaylarının hepsinden daha siyasetin içinde kaç yıldır belediye başkanı ve hem kendi keskinde hemde muhalif kesimde sempati duyulan bir insan kazım kurtu yenebilecek en iyi aday özkan alpti
Avatar
Ahmet - 3 ay önce
Bence yazınız tarafsız değil Kazım Kurt a güzelleme yapmayın
Avatar
Mehmet - 3 ay önce
Yukarıdakiler sanki siyaset akedemisinden mezunlar