Özçimen: Özel güvenlikçilerin uyguladığı hukuk dışı, müdahaleyi kınıyoruz

Anadolu Üniversitesi mezuniyet töreninde Ali İsmail Korkmaz pankartı açan iki öğrenciye özel güvenlik ekiplerinin müdahalesini eleştiren Şerif Özçimen, “Gezi olayları sırasında katledilen Ali İsmail Anadolu Üniversitesinin bir öğrencisiydi. Mezun olamadığı üniversitesinde anılması, hatırlanması neden Anadolu Üniversitesi Rektörlüğünü korkutmaktadır?” dedi.

Özçimen: Özel güvenlikçilerin uyguladığı hukuk dışı, müdahaleyi kınıyoruz
13 Haziran 2022 Pazartesi 13:15

KESK, DİSK, EBTO, ve ALİKEV ortak düzenlediği basın toplantısında Anadolu Üniversitesi mezuniyet töreninde Ali İsmail Korkmaz pankartı açan öğrencilere güvenlik görevlileri tarafından uygulanan sert müdahale kınandı. Grup adına açıklamayı yapan TÜM Bel Sen Başkanı Şerif Özçimen, şu ifadelerde bulundu: Anadolu Üniversitesi, mezuniyet töreninde gençlerin Ali İsmail Korkmaz' ın anısına açmak istedikleri pankart sert bir şekilde müdahale ile engellenmiştir. Özel güvenlikçilerin uyguladığı bu hukuk dışı, müdahaleyi kınıyoruz.

Gezi olayları sırasında katledilen Ali İsmail Anadolu Üniversitesinin bir öğrencisiydi. Mezun olamadığı üniversitesinde anılması, hatırlanması neden Anadolu Üniversitesi Rektörlüğünü korkutmaktadır?

O günlerde öğrencisine sahip çıkmayan Rektörü, tarih ve öğrenciler nasıl mahkûm ettiyse bugün de aynısı olacaktır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.