ORTAK DEĞER

SONER UÇAK YAZDI...

ORTAK DEĞER
30 Ekim 2018 Salı 11:47

Bir şeylerin etrafında kenetlenme.

Kısa orta ve uzun vadede yan yana gelebilme iradesini ortaya koyma müsebbibi.

İmgesel- algısaldan öte, ortakların değerinden bağımsız

Bir değerin ortaklığı...

Yan yana yürümenin müntazam özgüveninin iliklere kadar hissedilmesi

Gerekli mi gereksiz mi bilmem ama yedi düvele "heyt" çekme cüreti

Veya yedi düvele dostça sıcak bir el uzatabilme cesareti

En uzağımızdan en yakınımıza…

Çocukların elindeki balondan

Göklerdeki bayraklara

7’den 70’e

“95 yıl büyük bir coşku ile kutlandı” klişesinin altında tüm zorlukların ardından ulaşılmış güzel bir ülkenin hikayesi yatmaktadır esasında.

Salih Zeki Anadolu Lisesi öğrencileri Cumhuriyet'in 12. yıl kutlamalarında Uşak'ta çekilen bir fotoğrafı temsilen canlandırdı.

Canlandırma bire bir olmasa da, günümüz Türkiyesi’ne uygun bazı eklemeler yapılmış olsa da, akıllara cumhuriyetin nasıl kurulduğunu bir kez daha getirmesi adına güzel bir çalışma.  

Cumhuriyetten daha çok cumhuriyetin nasıl kurulduğuna ışık tutan  fotoğrafın 1935 yılının Cumhuriyet Bayramı'nda, Uşak'ın ilk fotoğrafçısı Foto Kazım diye bilinen Kazım Özler tarafından çekildiği değişik kaynaklarda belirtiliyor.

 Fotoğrafın her cumhuriyet bayramında sık sık sosyal medyada paylaşılması tesadüf değil.

Fotoğrafa dikkatlice bakıldığı zaman yan yana gelmenin bedelini çok ağır bir şekilde ödemiş, bu yüzden yan yana durmanın kıymetini bilen Anadolu insanlarını göreceksiniz.

Biraz daha dikkatli baktığınız zaman bir sonraki kuşağa böyle bir fotoğraf bırakmanın zaruriyetini iliklerinize kadar hissedeceksiniz  büyük bir ihtimal.

Bence şimdiden nasıl poz verelim diye düşünün. Elbet, bir Foto Kazım objektifi size doğru yöneltir… 



 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.