“ORTADOĞU’DAN İLERİ AVRUPA’DAN GERİYİZ”

Türkiye Kent Konseyleri Birliği(TKKB) Dönem Başkanlığı devir-teslim töreni Adana Kent Konseyi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

“ORTADOĞU’DAN İLERİ AVRUPA’DAN GERİYİZ”
14 Ocak 2019 Pazartesi 14:26

Türkiye Kent Konseyleri Birliği(TKKB) Dönem Başkanlığı devir-teslim töreni Adana Kent Konseyi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Törene birçok ilden Kent Konsey Başkanları katıldı.

Adana Seyhan Oteli’nde gerçekleştirilen mekan, sanat ve şehir temalı törende konuşan Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Kent Konseylerinin toplumsal değişimin öncüsü olduklarını, çok sayıda kentsel hak mücadelesini görünür hale getirdiklerini Türkiye Kent Konseyleri Birliği olarak mutlulukla izlediklerini söyledi. Ülkemizde son zamanlarda yaşanan göç akımları ve çevre tahribatları da düşünüldüğünde bu tür karmaşık konuların çözümünde kent konseylerinin üstlendiği rolün önemine dikkat çeken Akçasoy “Bu önemin gelecekte giderek artacağını düşünüyorum.”dedi.

Törende konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise gelişmişlikte Ortadoğu’dan ileride Avrupa’dan ise geride olduğumuza dikkat çekerek, Kent Konseyleri Birliği’nin kurulmasından bu zamana kadar çağdaş değerler, insan hakları, hukukun egemenliği, demokratik kültürün yanı sıra millete layık değerler manzumesini yükseltmek için çabaladığını hatırlattı.

Konuşmaların ardından TKKB 9. Dönem Başkanı olan Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, başkanlığı Ekrem Aslana devretti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.