Ormanlara giriş yasağı kalkıyor

15 Eylül tarihinden itibaren ormanlık alanlara giriş yasağı sona eriyor.

Ormanlara giriş yasağı kalkıyor
14 Eylül 2022 Çarşamba 13:15

Bilindiği gibi; Eskişehir Valiliği Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonunun aldığı karar gereği 15 Eylül tarihine kadar Eskişehir ve İlçelerindeki Orman Parkları hariç ormanlık alanlara girişler yasaklanmıştı.

Orman yangınlarının önlenmesi amacıyla alınan bu yasak kararı, 15 Eylül 2022 tarihi itibariyle sona erecek.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Eskişehir Orman Bölge Müdürü İsmail BOZ, Eskişehir ilinde yasaklı günler boyunca kurallara uyulduğunu belirterek, vatandaşlara hassasiyetlerinden dolayı teşekkür etti. Bu sezon Eskişehir ilimizde 9 adet küçük çaplı orman yangını çıktığını belirten Bölge Müdürü BOZ “9 yangının 6 tanesi yıldırım düşmesi sonucu çıktı. Ekiplerimiz çok hızlı hareket ederek yangınları büyümeden söndürdü. 1 Hektar yani 10 dekarlık bir alan zarar gördü. Son olarak vatandaşlarımızdan yangına sebebiyet verilmemesi konusunda hassasiyet göstermelerini bekliyoruz” dedi.

Ormanlık alanlarda önceden izin almak şartı ile sportif ve sosyal faaliyetlere izin verilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.