ON BİNLERCE FİDAN ÜRETİCİ İLE BULUŞACAK

Ekonomik olarak zor günlerden geçen üreticilere kırsal kalkınma projeleri ile destek olan Büyükşehir Belediyesi'nin ipek böcekçiliğini canlandırma çalışmaları da hız kesmeden sürüyor. Proje kapsamında Büyükşehir Belediyesi’ne ait 23 dekarlık alanda dikilen on binlerce dut fidanları üreticilerle buluşmak üzere ekipler tarafından toplandı.

ON BİNLERCE  FİDAN  ÜRETİCİ İLE BULUŞACAK
17 Aralık 2020 Perşembe 13:25

Geçmiş yıllarda Sakarya Vadisi başta olmak üzere Eskişehir'in birçok köyünde üreticinin en önemli geçim kaynaklarından biri olan ancak yanlış tarım politikaları yüzünden ihmal edilen ipek böcekçiliği, Büyükşehir Belediyesi’nin Kırsal Kalkınma Projeleri ile üreticiye can suyu olmaya devam ediyor. Başkan Büyükerşen’in talimatıyla hayata geçen ve Koza Birlik ile işbirliği içerisinde yürütülen proje kapsamında her yıl on binlerce dut fidanını üreticiyle buluşturan Büyükşehir Belediyesi, Sarıcakaya’nın LaçinMahallesi’nde mülkiyeti kendisine ait 23 dekarlık alanda ektiği dut fidanlarını dağıtılmak üzere topladı.

 On binlerce dut fidanının Eskişehir başta olmak üzere Tükriye’nin dört bir yanındaki üreticilerle buluşacağını ifade eden Başkan Büyükerşen, ekonomik olarak zor günlerden geçen üreticiye ek gelir sağlayacak ipek böcekçiliğine büyük önem verdiklerini belirtti. Kent merkezinde açtıkları İpek Evi’nde kadınlara ipekten ürünler elde etmeleri ve bunları satarak aile ekonomilerine katkı sağlamaları için eğitimler verdiklerine dikkat çeken Başkan Büyükerşen, ipeğin kırsalda üreticiye, merkezde ise kadınlara ek gelir yarattığını ifade etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.