ÖMÜR BİTER YOL BİTMEZ

Sanayici Recep Taşel twitter hesabından her gün sabah bir kaç trafik kazası ve tıkanan trafik diye yakınmış ve eklemiş: Ambulans, Şehir Hastanesi’ne hastayı nasıl yetiştirecek?

ÖMÜR BİTER YOL BİTMEZ
02 Ekim 2019 Çarşamba 14:28

Her seçim öncesinin en heybetli vaatleri arasında yer alan Eskişehir Çevre yolu projesi, bir sonraki seçim için raflardaki yerini alırken, bariz tehlikeler barındırmasının yanı sıra, artık şehrin yükünü dahi kaldıramıyor.

Ankara Yolu, Bursa Yolu, Kütahya Yolu bu şehrin ortasından geçiyor dersek yeridir. Şehrin konut bölgesi haline gelen Bursa Yolu aksının yanı sıra şehrin Sanayi Bölgeleri, Fuar ve Kongre merkezi, Şehir Hastanesi, Emniyet Müdürlüğü gibi kurumlara ev sahipliği yapan Ankara yolu, yoğunluğu ile kazalara davetiye çıkarıyor. Pek çok acı haber, gazete manşetlerine taşınıyor.

PEKİ ÇEVRE YOLU NE OLDU?

Çevre yolunun yakın tarihine bakalım:

İlk kez 2007 yılında dönemin Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak tarafından dile getirilen Güney Çevre Yolu projesi uzunca bir aradan sonra 2012 yılının başında ihale edilecek bölünmüş yollar kapsamına alınmıştı. Bakan Özak, “Söz konusu çevre yolu ihalesi 2012 yılı içinde yapılacak. Güney Çevre Yolu Projesi etüt proje işleri, 2007 yılı yatırım programına eklendi. Proje çalışmaları tamamlandı” demişti.

1 Aralık 2014’ü gösterdiğinde dönemin AK Parti Milletvekili Salih Koca, halk günü toplantısında şu sözleri sarf ediyor: Kuzey Çevre Yolu’nun Sivrihisar, Beylikova, Alpu ilçeleri ve Muttalip Mahallesi’nden geçerek Eskişehir’i İnegöl ve Bursa’ya bağlayacak, bununla ilgili tüm çalışmalar tamamlandı.

28 Ağustos 2018 tarihinde 2 Eylül Gaztesi nihayet müjdeli haberi veriyordu. Gazete manşetinden

“5,5 milyar liradan fazla maliyetle yapılacak Sivrihisar – Bursa otoyolu, nam-ı diğer ‘Kuzey Çevreyolu’ projesinin nihai ÇED raporuna onay verildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı askıya çıkardı”ğını duyuruyordu.

Son yapılan yerel seçimlerde AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan sakallı “Kendimizi bildik bileli imar planlarında olan ama bir türlü açılamayan kuzey ve güney çevre yolunu açacağız. Güney çevre yolu İmişehir’den başlayıp, Aşağı Çağlan ve Yukarı Çağlan arasından bir yay çizip, Satılmışoğlu mahallesinin oradan da çevre yoluna bağlanan 52 kilometrelik bir yol. Kuzey çevre yolu da Muttalıp’tan başlayıp, Bozdağ’ın eteklerinden geçen 35 kilometrelik bir yol. Güney çevre yolu ilk 3 yılımızda, kuzey çevre yolu da 5 yıl içerisinde tamamlanmış olacak” diye konuşarak bir kez daha umutları tazeliyordu.

Ancak geçen süre içerisinde çevre yolu ihale, yapım, inşaat haberlerinden çok sıkışıklığı ve kazalar ile gündeme geliyor. Ve kendisini bir başka seçim arifesine saklıyor.
 


Son bir yılda ise çevre yolunda  meydana gelen kazalarda 7 kişi hayatını kaybederken, 8 kişi yaralandı.

(HABER MERKEZİ)


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.