Öğretmenler iş bırakmaya hazırlanıyor

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde bir araya gelen eğitim sendikaları (Öğretmenlik Meslek Kanunu) ÖMK’ye karşı birleşti. Eğitim-Sen Şube Başkanı Faik Alkan, “Ortak taleplerimize yönelik herhangi bir adım atılmaması halinde, 2 Kasım 2022 tarihinde tüm eğitim çalışanlarının katılımı ile bir günlük iş bırakma eylemi yapılacaktır” dedi.

Öğretmenler iş bırakmaya hazırlanıyor
24 Ekim 2022 Pazartesi 15:20

Eğitim sendikaları, 8 ay önce Meclis’ten geçen Öğretmenlik Meslek Kanunu’na (ÖMK) tepkilerini sürdürüyor. Birçok eğitim sendikası, kanun hazırlanırken eğitimin asli bileşenlerinin görüşlerinin alınmadığını, eğitim emekçilerinin çalışma ve yaşam koşullarının tek taraflı olarak düzenlendiğini belirterek yeni bir kanun talep ediyor.

 Öğretmenlik Meslek Kanunu’na karşı Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen EĞİTİM SEN, EĞİTİM İŞ, TEÇ SEN, ANADOLU EĞİTİM SEN  kanuna ilişkin atacakları adımları açıkladı. Açıklamayı okuyan Eğtim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, “Eğitim Bir Sen ve Türk Eğitim Sen , taraflarını ve saflarını eğitim çalışanlarından yana değil iktidardan yana koymuş durumdadır” dedi.

‘KAMUSAL EĞİTİM SAĞLANMALI’

12 eğitim sendikasının imzasının yer aldığı karar metninde, kariyer sınavının iptal edilmesi, eğitim öğretim yılına hazırlık ödeneğinin tüm eğitim çalışanlarına maaş tutarında sağlanması, eğitim emekçilerine yoksulluk sınırının üzerinde ücret düzenlemesi istendi.Ayrıca, kamuda mülakat uygulamasına son verilmesi, çeşitli sosyal yardımların yapılması, vergi dilimi adaletsizliğine son verilmesi ve kamusal eğitimin sağlanması talep edildi.

2 KASIM’DA İŞ BIRAKMA EYLEMİ

Taleplerin gerçekleşmemesi halinde, 2 Kasım’da ise tüm eğitim çalışanlarının katılımı ile 1 günlük iş bırakma eyleminin gerçekleştirileceği açıklandı.

AÇIKLAMA ÖNCESİ GERGİNLİK

Açıklamayı Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapmak isteyen gruba müdahale edilirken Eğitim sen Şube Başkanı Faik Alkan bir emniyet görevlisi tarafından itildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.