“Öğrenci Dostu Şehirler” sıralandı; Eskişehir yine ilk sırada

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı tarafından gerçekleştirilen Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri Araştırması 2022 sonuçları belli oldu.

“Öğrenci Dostu Şehirler” sıralandı; Eskişehir yine ilk sırada
20 Temmuz 2022 Çarşamba 12:16

Yapılan araştırma sonucunda Eskişehir; 2017,2018 ve 2019 ve 2020’de olduğu gibi, bu sene de Öğrenci Dostu Şehirler sıralamasında birinci oldu.
Araştırmaya göre öğrenci şehri olarak nitelendirilebilecek ve üniversite öğrencilerinin en fazla memnuniyet duyduğu şehirlerin içinde Eskişehir, Ankara, Antalya, Çanakkale, Muğla, İstanbul, Aydın, Edine ve Tekirdağ bulunuyor. En fazla memnuniyetsizliğin yaşandığı şehirlerin içerisinde ise Ağrı, Bitlis, Uşak, Kars, Iğdır, Yozgat, Şırnak, Bayburt, Muş, Kilis, Bingöl ve Hakkari yer alıyor. 2022 yılı araştırma verileri 81 ildeki 126 devlet ve 73 vakıf olmak üzere 199 üniversitede öğrenim gören 47,682 öğrenciden toplandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.